Joutuiko perheenne pulaan, kun leikkipuisto suljettiin?

Etsimme helsinkiläisiä perheitä, joiden lasten arkeen puistojen nopea sulkeminen vaikuttaa.

Leikkijöitä Lahnalahden puistossa 2012.

20.9. 13:19

Helsinki on tällä viikolla sulkenut joukon leikkipuistoja ja perhetaloja, jotta niistä voidaan siirtää henkilökuntaa paikkaamaan päiväkotien pahaa henkilöstöpulaa.

Vastaava siirto tehtiin myös alkuvuodesta, mutta nyt todennäköisesti lokakuun 21. päivään saakka kiinni olevia leikkipuistoja on kahdeksantoista ja perhetaloja kaksi.

Suljetuissa leikkipuistorakennuksissa on toimintaa vauvoille ja leikki-ikäisille, erilaisia kerhoja sekä varhaiskasvatuksen alla järjestettävää iltapäivätoimintaa pienille koululaisille. Tieto sulkemisista tuli monelle perheelle yllätyksenä.

Lue lisää: Helsinki poikkeustoimiin päivähoidon kriisissä: Leikkipuistoja suljetaan

Lue lisää: Vaippa­ikäinen lapsi unohdettiin vessaan itkemään päivä­kodissa – Näin Helsingin päivä­hoidon kriisi näkyy perheissä

Lue lisää: Helsinki sulkee useita leikkipuistoja tammikuuksi saadakseen hätätyövoimaa päiväkoteihin – Opettajia houkutellaan jo 2 000 euron porkkanalla

Kiinni ovat seuraavat leikkipuistot ja perhetalot: Ruoholahti, Lahnalahti, Nuoli, Trumpetti, Ulvila, Viiri, Laurinniitty, Tullinpuomi, Vallila, Kimmo, Torpparinmäki, Salpausselkä, Unikko, Kurranummi, Rudolf, Tuorinniemi, Puuskakulma, Mellunmäki sekä perhetalot Betania ja Sahrami.

Siksi HS kysyy, miten sulkeminen vaikuttaa arkeen helsinkiläisperheissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat