Helsingin palkkasotkulle ei näy loppua: Koko palkka puuttui syyskuussa useilta

Helsingin palkkasotku jatkuu edelleen: koko palkka puuttuu lukuisilta työntekijöiltä. Lisäksi asiakaspalvelu ruuhkautui syyskuussa.

Mielenosoittajia Senaatintorilla, kun ammattiliitot vaativat elokuun lopussa kaupunkia korjaamaan palkanmaksun ongelmat.

21.9. 9:53 | Päivitetty 21.9. 14:59

Helsingin kaupungin palkanlaskenta on edelleen pahasti sekaisin.

Kaupunki arvioi tiedotteessaan, että palkkojen virheitä on elokuun alusta asti kyetty korjaamaan nopeammin kuin uusia virheitä on huomattu.

Syyskuun puolivälissä 97 ihmiseltä puuttui palkka kokonaan. Kaupungilta luvataan, että kokonaan puuttuvat palkat pyritään maksamaan kahdessa arkipäivästä siitä, kun tieto asiasta on saapunut palkanlaskentaan.

Pienempien palkkoja koskevien virheiden määrä on vähentynyt aiemmasta.

Tilanne on silti edelleen pahasti solmussa. Palkanlaskentaan on tullut runsaasti uusia yhteydenottoja sen jälkeen kun syyslukukausi alkoi koulussa ja monia uusia työsuhteita alkoi.

Pelkästään yhdellä viikolla 9.–15. syyskuuta palkanlaskennan asiakaspalveluun tuli 7 900 yhteydenottoa eli kolmanneksen edellisviikkoa enemmän.

Lue lisää: Päiväkodin työntekijä sai lähes kymppitonnin liikaa palkkaa Helsingiltä – Ja veroneuvon lohdutukseksi

Lue lisää: Helsinki korvaa palkkasotkun ongelmia kertamaksulla

Helsingin kaupungin kokoisella työnantajalla yhteydenottoja tulee muistakin syistä kuin virheiden takia, ennen Sarastia-tietojärjestelmän käyttöönottoa 5 000 oli ihan tavallinen määrä viikossa. Määrä on kuitenkin edelleen niin paljon tavallista korkeampi, että tuhansia yhteydenottoja jää jonoon odottamaan käsittelyä.

Helsinki arvioi tiedotteessa, että palkanlaskennan korjaaminen vie koko syyskauden. Asiakaspalvelun ruuhkat hellittävät vähitellen, kun syksyllä aloittaneiden työntekijöiden perehdytys on hoidettu. Työvoimaa asiakaspalveluun lisätään myös vuokraamalla sitä.

Lue lisää: Jälleen uusi ongelma Helsingin palkkasotkussa: Palkkakuitit ovat niin sekavia, että ne rikkovat lakia

Lue lisää: Helsingin kaupunki: palkanmaksun ruuhkat helpottaneet – Jonossa on kuitenkin edelleen tuhansia työntekijöitä

Lue lisää: Kaupungin henkilöstö osoitti mieltään Senaatintorilla palkka­kaaoksen takia, pormestari Vartiainen sai kiukkuisen vastaanoton

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat