Huivipäinen endurokuski häiriköinyt Espoossa jo viikkoja

Poliisi etsii huivipäistä enduropyöräilijää, joka kaahaa Espoossa piittaamattomasti ja vaarallisesti.

Poliisi kaipaa tietoja kuvan moottoripyöräilijästä.

21.9. 10:49 | Päivitetty 21.9. 12:22

Espoossa liikkuu poliisin mukaan sivullisia vaarantava moottoripyöräilijä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos pyytää havaintoja KTM-merkkisestä enduropyörällä ajavasta henkilöstä, joka liikkuu pääosin Espoon keskuksen ja Kauklahden alueella.

Komisario Hannu Kontolan mukaan kuljettajan ajotavat ovat hengenvaarallisia muille ihmisille.

”Toivotaan että tämä toiminta loppuu ennen kuin joku kuolee, tai vakavasti loukkaantuu.”

Poliisin tiedotteen mukaan moottoripyörän kuljettaja ”ei piittaa lainkaan muiden tiellä liikkuvien turvallisuudesta ja on vaaraksi muiden turvallisuudelle.”

Poliisin kaipaa tietoja kuvassa näkyvästä moottoripyörästä ja sen kuljettajasta.

Poliisi on saanut moottoripyöräilijästä useita ilmoituksia. Tähän mennessä on kirjattu rikosilmoituksia törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista. Kontolan mukaan rikosilmoituksia on odotettavissa lisää.

”Tässä on kyse eri asiasta kuin siitä, että mopojätkät keulii tien pätkällä. Tämä on toisten turvallisuudelle hengenvaarallista”, Kontola kertoo.

Kuljettaja on Kontolan mukaan aiheuttanut useita riskitilanteita muun muassa ajamalla kovaa ylinopeutta, keulimalla ja ajamalla kevyen liikenteen väylillä sekä puistopoluilla.

Kuljettaja on poliisin mukaan todennäköisimmin mies. Sen tarkemmin Kontola ei halua kertoa poliisin tiedoista tässä kohtaa.

Ensimmäiset ilmoitukset vaarallisesti käyttäytyvästä kuskista tehtiin tänä kesänä. Myös hätäkeskukseen on tullut lukuisia ilmoituksia kuljettajasta.

Viime viikonloppuna ilmoituksia tuli Kontolan mukaan joka päivä. Poliisi kaipaakin nyt erityisesti tietoa moottoripyörän säilytyspaikasta ja liikkeistä.

”Hieman huolettaa, että jos tätä ei saada loppumaan, niin jollekin käy huonosti.”

Tähän mennessä poliisin tietoon tulleissa vaaratilanteissa on selvitty säikähdyksellä.

Kuljettajan ajamassa moottoripyörässä ei poliisin mukaan ole rekisterikilpeä. Pyörän lisäksi kuljettajan voi tunnistaa siitä, että hän ajaa ilman kypärää ja pitää kasvoillaan huivia.

Tiedot kyseisen kuljettajan ja ajoneuvon liikkeistä, kotipaikasta tai esimerkiksi ajoneuvon säilytyspaikasta voi lähettää osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat