Helsinki koettaa helpotusta apuvälineiden ”mahdottomaan” palautukseen

Helsinki kokeilee väliaikaisia palautuspisteitä apuvälineiden palauttamiseen.

Väliaikaisiin apuvälinepisteisiin voi palauttaa Helsingin kaupungilta lainattuja apuvälineitä, kuten rollaattoreja, kyynärsauvoja, wc-korottajia ja pyörätuoleja.

21.9. 12:03

Helsinki yrittää helpottaa ”mahdottomaksi” koettua apuvälineiden palautusta. Helsingin sairaala yrittää kahta väliaikaista apuvälinepistettä eri puolille Helsinkiä: Kontulassa ja Kustaankartanossa.

Konalassa sijaitseva kaupungin apuvälinekeskus on saanut hankalan sijaintinsa vuoksi paljon kritiikkiä osakseen. Keskukseen on hyvin hankalaa saapua tilaa vievien tai hankalasti kannettavien apuvälineiden kanssa julkisella liikenteellä. Lisäksi osa apuvälineistä ei mahdu tavalliseen henkilöautoon.

Suuri osa apuvälineistä jääkin palauttamatta takaisin Helsingin kaupungille.

Lue lisää: Helsinki on tehnyt apuvälineiden palauttamisen ”aivan mahdottomaksi”, sanovat asiakkaat

Lue lisää: Kukaan ei tunnu tietävän, missä Helsingin omistamat kyynär­sauvat ja pyörä­tuolit lojuvat – HS sai haltuunsa raportin, joka paljastaa vuosi­kymmenen mittaisen kaaoksen

Nyt Väliaikaisissa, pop up -tyylisissä palvelupisteissä apuvälinepalveluiden henkilökunta ottaa vastaan palautuksia, tekee pieniä apuvälineiden huoltotöitä sekä tarjoaa neuvontaa.

Pisteisiin voi palauttaa Helsingin kaupungilta lainattuja apuvälineitä, kuten rollaattoreja, kyynärsauvoja, wc-korottajia ja pyörätuoleja.

Lisäksi palvelupisteellä voi esimerkiksi vaihdattaa kyynärsauvojen kumitulpat, asennuttaa sauvoihin jääpiikit sekä esimerkiksi huollattaa rollaattorien ja peruspyörätuolien jarrut.

Helsingin kaupunki kerää väliaikaisen palvelupisteen toiminnasta kokemuksia ja palautetta, jotta apuvälinepalveluita voidaan edelleen kehittää.

Väliaikaiset apuvälinepisteet palvelevat Kontulan seniorikeskuksen aulassa tiistaisin kello 9.30–11.30, ja Kustaankartanon seniorikeskuksen ravintolan aulassa tiistaisin kello 13–15. Asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä.

Väliaikaisten palvelupisteiden lisäksi Konalan apuvälinekeskus palvelee normaalisti osoitteessa Ruosilantie 18.

Konalassa sijaitseva Helsingin kaupungin apuvälinekeskus sijaitsee teollisuusalueen perällä melko kaukana joukkoliikenneyhteyksistä. Moni on kokenut sijainnin hankalaksi erityisesti silloin, jos liikkumisen kanssa on muutenkin haasteita.

Kaupunki on kamppaillut vuosia myös sen ongelman kanssa, etteivät lainatut apuvälineet tahdo löytää takaisin. Palauttamattomista tai kadonneista välineistä aiheutuu kaupungille vuosittain mittavat taloudelliset menetykset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat