Lapsen lohduton itku päiväkodissa paljasti äidin väkivallan

Nainen oli kuristanut viisivuotiasta lastaan, kun tämä oli kotilomalla äitinsä luona.

21.9. 13:54

Kolmekymppinen nainen pahoinpiteli alle kouluikäistä lastaan useita kertoja kodissaan Hyvinkäällä.

Kodin tapahtumat alkoivat paljastua päiväkodin aamupalalla, kun tuolloin nelivuotias poika alkoi kertoa työntekijälle äidin lyöneen häntä. Lapsi oli lyönyt itseään ohimolle kertoessaan aamun tapahtumista. Ohjaajan halatessa lasta poika oli ruvennut itkemään hervottomasti.

Myöhemmin poika kertoi psykologin kuulemisessa muistakin lyönneistä, jotka olivat tapahtuneet esimerkiksi äidin Coca-Colan juomisen jälkeen.

”Äiti lyö aina kun on vihainen”, poika oli sanonut kuulustelussaan.

Äiti kiisti lyömiset ja kertoi lapsen saaneen vaikutteita Youtube-videoista.

Reilua vuotta myöhemmin lapsi oli ollut kotilomalla perhekodista ja palannut äitinsä luota surullisena.

Tuolloin viisivuotiaan pojan kehosta oli löydetty useita mustelmia ja hänen poskessaan oli punainen jälki. Poika kertoi äidin lyöneen ja kuristaneen häntä.

Kotona oli pojan mukaan ollut äiti ja hänen poikaystävänsä, jotka olivat ”juoneet kirkasta viinaa ja harrastaneet paljon ’aikuisten juttuja’, josta oli lähtenyt kova ääni.”

Naisen naapuri oli tehnyt lastensuojeluilmoituksen viikonlopun tapahtumista, sillä asunnosta oli kuulunut kovia ääniä, kuten naisen huutoa ja lapsen itkua. Asuntoon oli naapurin mukaan viety paljon alkoholia, ja sieltä oli kuulunut päiväsaikaan käytävään asti seksiääniä samaan aikaan, kun lapset olivat kotona.

Äidin mukaan pojan vammat olivat syntyneet kaatumisesta skeittilaudalla.

Helsingin hovioikeus ei pitänyt äidin selitystä videoista uskottavana.

Toisin kuin käräjäoikeus arvioi aiemmassa tuomiossaan, hovioikeus ei löytänyt tarpeeksi näyttöä aiempien pahoinpitelyiden tueksi. Tästä johtuen hovioikeus luki naisen syyksi ainoastaan päiväkodissa ilmi tulleen pahoinpitelyn sekä kotilomalla tapahtuneen kuristamisen.

Hovioikeus tuomitsi naisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat