Mies joutui sanaharkkaan kaljabaarin edessä Helsingissä: Iski tappelukaveriin kahdeksan pistohaavaa

23-vuotias mies hyökkäsi ennen puukotusta toisen tuntemattoman miehen kimppuun ja mursi tämän nenän.

21.9. 15:52

Vuonna 1999 syntynyt mies tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä tapon yrityksestä. Kaikki teot tapahtuivat saman illan aikana Helsingin keskustassa.

Lue lisää: Helsingin ydin­keskustassa tapahtui hengen­vaarallinen puukotus lauantaiyönä –  poliisi tunnisti epäillyn yleisö­vihjeiden perusteella

Helsingin hovioikeus piti tällä viikolla antamassaan ratkaisussa voimassa käräjäoikeuden aiemman tuomion.

Oikeuden mukaan 23-vuotias Dilan Alfat pahoinpiteli kahta miestä Helsingissä 24. heinäkuuta 2021. Toisen uhrin kimppuun Alfat kävi kaksi kertaa illan aikana.

Puukotuksen uhri sai myös tuomion kahdesta pahoinpitelystä. Hänen tekonsa oli oikeuden mukaan kuitenkin paljon vähäisempi ja hänet tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tapahtumat saivat alkunsa Heidi’s Bier Bar -baarin edustalla Yrjönkadulla. Miesten välille oli syntynyt sanaharkkaa.

Päätekijä oli tämän jälkeen poistunut ystävineen Sokoksen suuntaan. Siellä mies oli hyökännyt tuntemattoman mieshenkilön kimppuun ja lyönyt tätä nyrkillä kasvoihin kahdesti. Uhrin nenä oli murtunut toisessa iskussa ja hän oli tarvinnut useita leikkauksia nenän korjaamiseksi.

Tekijä kiisti teot, mutta hänet pystyttiin tunnistamaan valvontakameroiden kuvista.

Sokoksen jälkeen mies oli siirtynyt Kaivokadun puolelle, jossa hän oli kohdannut ensimmäisen tappelukaverinsa uudestaan. Tilanne eskaloitui sanaharkasta uudelleen käsirysyksi. Molemmin puoleisten nyrkiniskujen jälkeen mies kaivoi lahkeestaan puukon ja iski uhria useita kertoja ylävartalon alueelle.

Teot tallentuivat videolle, jota pysähdyksissä olleen bussin kuljettaja kuvasi koko tappelun ajan.

23-vuotias puukotuksen uhri kiidätettiin sairaalaan, jossa hänestä löydettiin kahdeksan pistohaavaa. Miehelle tehtiin Meilahdessa hätäleikkaus ja hän toipui saamistaan vammoista. Lääkärinlausunnon mukaan miehen vammat olivat hengenvaaralliset.

Vankeusrangaistuksen lisäksi puukottaja määrättiin korvaamaan puukotuksen uhrille kärsimyksestä ja muista aiheutuneista haitoista korvauksia yli 30 000 euroa sekä maksamaan miehen oikeudenkäyntikulut. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamakaan toiselle miehelle kärsimyskorvauksia reilu 2 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat