Historiallisen kallis asunto tuli myyntiin Helsingistä

Myynnissä oleva asunto on monella tavalla erikoinen Helsingin asuntomarkkinoilla.

Ohranan talon uudisosasta myydään kattohuoneistoa.

23.9. 9:57 | Päivitetty 23.9. 10:42

Historiallisesta Ohranan talosta Helsingin Ullanlinnassa on tullut myyntiin asunto, joka on monella tavalla poikkeuksellinen pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla.

Myynnissä on omakotitaloa muistuttava kattohuoneisto. Asuntoon kuuluu jättimäinen sadan neliön terassi. Asuinpinta-alaa on hitusen enemmän, 130 neliötä.

Näkymät terassilta ja seinän kokoisista ikkunoista avautuvat Helsingin kattojen yli Johanneksenkirkon torneihin.

Näyttökuva asunnon myynti-ilmoituksesta.

Arvoasuntoihin erikoistunut kiinteistönvälittäjä Manna Satuli Snellman Sotheby’s International Realtylta pitää asuntoa erikoistapauksena. Hänen mukaansa Helsingin keskustassa on hyvin vähän asuntoja, joissa on yhtä suuri terassi.

Asunnon hintapyyntö on lähes 3,3 miljoonaa euroa. Yli 25 000 euron neliöhinta tekee kohteesta todennäköisesti yhden Helsingin historian kalleimmista. Ullanlinnassa asuntojen keskimääräiset neliöhinnat liikkuvat runsaassa 9 000 eurossa ja koko Helsingissä vajaassa 6 000 eurossa.

HS uutisoi kesällä Munkkiniemeen vanhaan täyshoitolaan tehdyistä asunnoista, joiden pyyntihinnat nousivat ennätyksellisiin euromääriin, jopa 15 000 euroon neliöltä.

Lue lisää: Tämän asunnon myyminen on kova tehtävä: Himoitusta jugend­linnasta ilmestyi myyntiin luksuslukaali, jonka hintalappu on ennenkuulumaton

Ullanlinnalaisessa taloyhtiössä on poikkeuksellisen pieni yhtiövastike, 1,95 euroa kuussa. Pientä vastiketta selittävät taloyhtiön saamat tulot omistamiensa liiketilojen vuokrista. Rakennuksen kivijalassa on esimerkiksi ravintola Ventuno, jonka perustajajäseniin kuuluu muun muassa Tomi Björck.

Satulin mukaan yhtiössä on erikoista lisäksi automaattinen pysäköintijärjestelmä.

”Auto ajetaan halliin, jossa automatiikka kiepsauttaa sen ympäri ja vie paikalleen. Kun autoa taas tarvitsee, se tilataan ja tulee takaisin. Se on tosi harvinaista Helsingissä.”

Ohranan talossa on robottiautotalli.

Ohranan talo edustaa tyyliltään uusrenessanssia. Vuonna 1889 valmistuneen rakennuksen suunnitteli ruotsalainen arkkitehti Axel Högberg. Venäjän valtio osti talon vuonna 1904, jolloin siihen asettui tsaarin salainen poliisi.

Nyt myynnissä oleva arvoasunto sijaitsee rakennuksen uudisosassa, joka on rakennettu peruskorjauksen yhteydessä vuonna 2019. Rakennus tunnetaan nykyisin Asunto-osakeyhtiö Grand Residence 21 -nimellä.

Kiinteistö nousi otsikoihin viime vuoden elokuussa. HS uutisoi tuolloin, että Helsingin kaupunki on puuttunut luvattomaan majoitustoimintaan talossa.

Lue lisää: Helsingin keskustasta paljastui taas ”salahotelli” – Kaupunki puuttui nyt Ohranan talon majoitustoimintaan

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat