Espoon koulupoliitikot haluavat kaupunkiin uuden Itämerilukion

Parhaillaan poliitikkojen käsittelyssä oleva investointiohjelma lykkäisi useita lukioiden ja koulujen rakennustyömaita tulevaisuuteen.

Lukiolaisia espoolaisessa Etelä-Tapiolan lukiossa.

22.9. 9:53

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunnan poliitikot ehdottavat, että kaupungin länsiosiin pitäisi pikimmiten saada kokonaan uusi lukio.

Poliitikot esittävät, että Kiviruukkiin varattaisiin tontti, jolle alettaisiin suunnitella Itämerilukiota.

Lautakunta käsitteli keskiviikkona tulevien vuosien investointiohjelmaa, josta lopulliset päätökset tekee valtuusto ensi vuoden budjetin yhteydessä. Lausunnossaan he toteavat, että suunnitellut rakennustyöt eivät millään riitä kasvavan kaupungin tarpeisiin.

Espoolaisten lukiolaisten määrän arvellaan kasvavan tuhannella kuuden seuraavan vuoden aikana. Toiselle asteelle siirtyvät ikäluokat kasvavat, mutta espoolaisnuoret pyrkivät perinteisesti sankoin joukon nimenomaan kotikaupunkinsa lukioihin.

Lukioihin mahtumista helpottaa Matinkylän lukiorakennuksen valmistuminen vuodenvaihteessa 2023–2024, samoin Otaniemen ja Haukilahden lukioiden saamat lisätilat. Väliaikaista lisätilaa saatetaan hankkia myös Leppävaaran lukion väistötilojen ja Kuninkaantien lukion yhteyteen.

Leppävaaran uuden ison lukion rakennustöitä on kuitenkin lykätty ensi vuosikymmenelle eikä esityksessä vielä luvata mitään uuden lukion rakentamisesta Länsi-Espooseen.

Poliitikot haluaisivat lisätä tai palauttaa alkuperäiseen aikatauluunsa myös useita peruskoulujen rakennushankkeita investointiohjelmaan. Näitä olisivat esimerkiksi Laurinlahden koulu, Kurttilan koulu ja Jupperin koulu.

Lue lisää: Espoo hankkii kiireellä lisätiloja lukiolaisille Otaniemestä: kaikille tunneille ei löydy sopivaa luokkaa

Lue lisää: Yli 800 opiskelijan lukion ja liikuntahallin rakentaminen Matinkylään alkaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat