Auto saapui sairaala-alueelle Helsingin Meilahdessa: Sen sisällä sitoudutaan lopputiliin

Matkailuautossa kerätään allekirjoituksia hoitajilta, jotka ovat valmiita myöhemmin irtisanoutumaan yhdessä samaan aikaan.

22.9. 13:11

Ammattijärjestö Tehy kerää nyt myös Helsingissä hoitajien ilmoituksia joukkoirtisanoutumisista sairaala-alueelle parkkeeratussa autossa.

Matkailuauto on saapunut aamulla Meilahteen ja pysäköity suurten sairaaloiden pääovien läheisyyteen. Sen olisi tarkoitus päivystää paikalla viiteen asti iltapäivällä.

Hoitajia virtasi aamupäivällä autolle tasaisena virtana ja useimmat olivat tarkkaan harkinneet, mitä olivat tekemässä. Autossa oli kyllä jaossa valistusta ja karkkia, mutta monet kävelivät vain suoraan sisään allekirjoittamaan.

”Iltapäivällä vuoronvaihdon aikaan odotamme ryntäystä. Ja tavoitehan on siis saada allekirjoitus kaikilta hoitajilta tällä laajalla sairaala-alueelta”, sanoi pääluottamusmies Elina Manninen.

Hän halusi lisäksi lähettää terveisiä työnantajalle, että päivystää autolla omalla vapaa-ajallaan. Autoa käytetään tähän tarkoitukseen siksi, että nimiä halutaan kerätä laajalti Helsingistä ja muualta Uudeltamaalta, ei siis pelkästään Husin keskeisimmältä sairaala-alueelta.

Kun hoitaja allekirjoittaa, hän sitoutuu olemaan mukana, jos Tehy päättää toteuttaa joukkoirtisanoutumiset lähitulevaisuudessa.

Allekirjoittaneista hoitajista kukaan ei halunnut kommentoida asiaa omalla nimellään, mutta nimet ovat toimituksen tiedossa. Osalla oli jo uusi työpaikka varmuuden vuoksi takataskussa, toiset luottivat asian järjestyvän jotenkin.

”Plan B on mietittynä. Eikä kokonaan uuden alan opiskelukaan ole huono ajatus, jos asiat eivät ala muuttua.”

Haastatellut pitivät joka tapauksessa asiaa niin tärkeänä, että allekirjoittaminen oli perusteltua. Heistä muutoksia on odoteltu jo liian pitkään.

”Työssämme on paljon vastuuta, mutta sitä ei arvosteta”, sanoi yksi hoitaja.

”Tuntuu kovin lyhytnäköiseltä tämä, että meitä ei oteta tosissaan. Ollaan niin arvokkaita että meidät pitää pakottaa lailla töihin, mutta ei niin arvokkaita, että meille pitäisi maksaa tarpeeksi palkkaa tai taata kunnollisia työolosuhteita”, sanoi toinen.

Samankaltainen auto oli keskiviikkona pysäköitynä esimerkiksi Turussa ja nimiä kerätään nyt muuallakin Suomessa.

Tehy ei ole kertonut tarkasti, milloin se toteuttaisi mahdolliset irtisanomiset. Auton liikkeistä sen sijaan tiedotetaan liiton jäsenille suoraan.

Lue lisää: Turkulaisen sairaalan pihalle ilmestyi salamyhkäinen joukkoirtisanoutumisauto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat