Video näyttää täydessä lastissa kaatuneen rekan käännöksen

Kaatunut ajoneuvo haittasi liikennettä merkittävästi tuntien ajan.

22.9. 10:31 | Päivitetty 22.9. 16:19

Perävaunullinen rekka kaatui Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteyksessä torstaina aamupäivällä kello 10 jälkeen.

Onnettomuuden silminnäkijä Kenneth Illman odotti risteyksessä autossaan ja sai sattumalta tilanteen videolle. Risteykseen ajoi useita rekkoja, mutta onnettomuusauto kiinnitti Illmanin huomion jo ennen kuin mitään tapahtui. Lasti näytti olevan omituisesti kallellaan.

”Katsoin että nyt tuo kyllä kaatuu, ja sittenhän se kaatui.”

Paikalla alkuvaiheessa olleet autoilijat pääsivät jatkamaan nopeasti matkaansa.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä puoli neljän aikaa, että onnettomuuspaikan raivaustyöt on saatu päätökseen ja liikenne on palautunut normaaliksi.

Helsingin poliisilaitos tiedotti ennen yhtätoista, että onnettomuudesta aiheutuisi liikennehaittaa useiden tuntien ajan ja kehotti välttämään alueella ajamista.

Liikenne oli poikki Mechelininkadulla etelän suuntaan välillä Lapinlahdentie–Porkkalankatu. Myös Porkkalankadulle nouseva ramppi oli poissa käytöstä.

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen katsoi HS:n pyynnöstä onnettomuusvideon.

Ammattilaisen silmin onnettomuuteen voi olla useita syitä. Vesalainen korostaa, että poliisi tekee tapahtuneesta virallisen onnettomuustutkinnan.

”Video näyttää selvästi, miten lava lähtee kaatumaan pois auton päältä. On mahdollista, että lava oli lukittu huonosti paikalleen tai sitten lukitus petti kaarteessa. Tilannenopeus näyttää myös melko suurelta.”

Vesalainen on itse ajanut bussia Länsisatamasta Porkkalankadun rampille, joten risteys on hänelle tuttu.

”Koska lastina on haasteellinen, helposti liikkuva kuorma, tilannenopeus pitäisi olla sen mukainen. Raskaalla ajoneuvolla ei voi ajaa käännöksiin samalla nopeudella henkilöautojen kanssa”, Vesalainen sanoo.

Rekka kaatui kyljelleen Porkkalankadulla, heti Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteyksen jälkeen.

Helsingin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Ville Estlanderin mukaan rekka oli Länsisataman suunnasta ja pyrkimässä Länsiväylälle.

Estlanderin mukaan ajoneuvon kuormana oli painavaa alumiinimurskaa, joka on saattanut aiheuttaa kovan vipuvoiman ja vetoauton kaatumisen.

Rekka on kaatunut Mechelininkadun ja Porkkalankadun risteyksessä.

Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen mukaan onnettomuudessa oli tiettävästi osallisena vain yksi ihminen. Poliisin tietoon ei ole tullut loukkaantumisia ja alustavan arvion mukaan onnettomuuden vahingot ovat lieviä.

Rekalla oli kuormassa alumiinimurskaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat