Öljy­tankkerissa syttyi tulipalo Porkkalan edustalla – Alus oli matkalla Venäjältä Turkkiin

Alus on Viron vastuualueella, mutta suomalaiset pelastusyksiköt osallistuivat sammutustöihin.

Öljytankkeri Alexian asuintiloissa syttyi tulipalo torstaina aluksen seilatessa Suomenlahdella.

22.9. 11:50 | Päivitetty 22.9. 14:19

Meripelastuksen johtokeskus Helsingissä sai ennen puolta päivää tiedon kauppa-aluksella tapahtuneesta tulipalosta Porkkalan edustalla. Aluksesta ei tullut savua.

Viron viranomaiset koordinoivat sammutustöitä. Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen mukaan palo alkoi öljytankkerin asuintiloista, eikä kukaan loukkaantunut palossa. Ennen puoli kahta iltapäivällä pelastusyksiköt olivat kuitenkin yhä paikalla.

Viron poliisin edustajan Tago Trein mukaan aluksella olleet ihmiset saivat sammutettua palon jo ennen pelastusyksikköjen saapumista paikalle.

Kyseessä on Turkkiin matkalla ollut öljysäiliöalus Alexia. 250-metrinen Alexia on noin 10 meripeninkulman päässä Porkkalasta.

Alexian luokse saapui Suomen merivoimien alus Tornio sekä virolainen Helios. Meriliikennettä seuraavan Marine Trafficin mukaan Alexian lähellä on myös virolainen ympäristövahinkojen torjunta-alus Kindral Kurvits.

Marshallinsaarten lipun alla seilaava Alexia lähti meriliikennettä seuraavan Marine Trafficin mukaan Venäjän Ust-Lugan satamasta keskiviikkoillalla ja sen oli määrä saapua Turkin Istanbuliin 6. lokakuuta. Alus on rakennettu vuonna 2009.

Merivartioston suomalaiset MIRG-ryhmät olivat menossa kohteelle meripelastus­helikoptereilla sekä pinta-aluksilla.

MIRG-ryhmä on meripelastusryhmä, jonka tehtävänä on miehistön ja matkustajien pelastaminen vaara-alueelta sekä tulipalojen sammuttaminen.

Tehtävä on Viron meripelastusvastuualueella, ja Viro johti pelastustoimia.

Merivartiosto kertoi tulipalosta Twitter-tilillään torstaina kello 11.41.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat