Biojätteen keräys laajenee kaikille pääkaupunkiseudulla

Espoossa aloitetaan keräykset omakotitaloista ja pienistä taloyhtiöistä ensi kesänä, Helsingissä ja Vantaalla vuonna 2024.

Banaaninkuoria biojäteroskiksessa.

23.9. 14:25

HSY alkaa kerätä biojätettä pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kaikista asuintaloista lähitulevaisuudessa.

Biojätteen voi edelleen myös kompostoida itse. Ellei näin ilmoita tekevänsä, jäteauto hakee pian biojätteen myös omakotitaloista, paritaloista ja pienistä rivitaloyhtiöistä.

Uudistuksen taustalla on lakimuutos ja HSY tiedotti jätehuoltomääräyksistä alustavasti jo aiemmin tänä vuonna. Nyt ne on hyväksytty lopullisessa muodossaan HSY:n hallituksessa perjantaina.

Biojätteen keräys muuttuu Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella 1. heinäkuuta 2023, Vantaalla 1. tammikuuta 2024 sekä Helsingissä 1. heinäkuuta 2024.

Asukkaille tiedotetaan yksityiskohdista suoraan hyvissä ajoin ennen kuin muutoksia tehdään.

Jos jätteensä kompostoi itse, siitä on siis muutoksen jälkeen velvollisuus ilmoittaa.

Jos valitsee sen sijaan biojätteen erilliskeräyksen, HSY:ltä voi tilata sekä keräysastian että sen tyhjennyksen. Jäteastioita uusitaan vähitellen yhtenäisiksi.

Tähän asti pääkaupunkiseudulla on tilattu 1–4 asunnon kiinteistöistä yleensä sekajätettä ja muita jätelajeja vain isommista taloyhtiöistä.

Nyt HSY lupaa, että sekajätteen tyhjennysvälejä voi harventaa ja muuttaa nykyistä joustavammin, jos asukkaat lajittelevat tunnollisesti sekä biojätteet että pakkausjätteet.

Lue lisää: Biojätettä aletaan kerätä myös omakotitaloista pääkaupunki­seudulla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat