Lähijunien uuteen karttaan ilmestyi asemia, joihin ei voi matkustaa HSL:n lipulla

Uudistetussa linjakartassa on nyt sekä Helsingin seudun liikenteen että VR:n liikennöimät alueet.

Uusitussa lähijunakartassa on monia asemia, jotka ovat vieraita osalle Helsingin seudulla liikkuvista joukkoliikenteen asiakkaista.

27.9. 15:44

Helsingin seudun liikenne (HSL) on uusinut lähijunien linjakartan. Uudessa kartassa on lukuisia asemia, jotka eivät kuulu HSL:n liikennöintialueeseen.

Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi Hikiä, Inkeroinen, Koria, Kouvola, Mommila, Nokia, Tampere ja Turenki.

Näihin ja moniin muihin kartalla oleviin kohteisiin ei voi matkustaa HSL:n lipulla. Kartat ovat kuitenkin nähtävissä HSL:n käyttämillä asemilla ja lähijunissa.

Syy, miksi lähijunakartalla on osalle Helsingin seudulla liikkuvista joukkoliikenteen asiakkaista täysin vieraita asemia, johtuu siitä, että samalla kartalla on myös VR:n liikennöimät lähiliikenneasemat, kertoo matkustajainformaatiopäällikkö Joona Packalén HSL:stä.

”VR:n ja HSL:n alueet menevät jonkin verran päällekkäin pääradalla ja junat kulkevat molemmassa liikenteessä. Halusimme palvella asiakkaita sillä tavalla, että tieto on kaikissa tilanteissa junissa saatavilla.”

Packalén myöntää, että osa asiakkaista on ihmetellyt uutta linjakarttaa.

Toisaalta HSL kertoo tiedotteessaan, että kartta on uudistettu palautteiden perusteella. HSL:n mukaan kartan uudistuksessa on otettu huomioon yhteensä 500 matkustajilta saatua kommenttia.

Harhaanjohtavaksi Packalén ei linjakarttaa koe, vaikka siinä on alueita, joihin ei HSL:n lipulla pysty matkustamaan.

Alueet on erotettu toisistaan muun muassa eri värein ja VR:n logolla. HSL on laatinut uuden kartan yhteistyössä VR:n kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat