Poliisi rynnäköi väärään asuntoon Korsossa

Vantaan poliisi mursi väärän asunnon oven keskiviikkoisessa kotietsinnässä. Asunto kuuluu vantaalaiselle kaupunginvaltuutetulle.

Poliisi oli jättänyt viestin käynnistään. Kuva: Eve Rämö

29.9. 16:37

”Ruokalähetit voivat tehdä tällaisen virheen, ei poliisi”, toteaa Eve Rämö. Rämö on vihreiden kaupunginvaltuutettu Vantaalla.

Rämö omistaa Korsossa sijaitsevan asunnon, jonne poliisi teki keskiviikkoaamuna kotietsinnän. Asunto, johon poliisin oli tarkoitus mennä, sijaitsi kuitenkin eri osoitteessa.

Tapaus selvisi Rämön vuokralaiselle vasta iltapäivällä, kun tämä palasi kotiin. Kotona odotti rikottu ovi ja poliisien jättämä lappu. Poliisi murtanut oven. Lisätiedot Itä-Uudenmaan poliisista, lapussa luki.

Poliisi ei ollut Rämöön tai vuokralaiseen yhteydessä ennen epäonnistunutta rynnäkköä tai sen jälkeen.

Rämön mielestä kyse ei ole mistään pikkumokasta. Poliisi on Rämön tietojen mukaan ollut menossa läheiselle kadulle, jolla on saman tyyppinen nimi kuin kadulla, jossa Rämön omistaja asunto sijaitsee.

Oven avaamaan saapuneet huoltomiehet odottivat oikeassa osoitteessa, mutta poliisi käski Rämön tietojen mukaan huoltomiehet väärään kohteeseen. Luonnollisesti nimi asunnon ovessa ei täsmännyt poliisin tietoihin.

Huoltomiehistä huolimatta ovi jouduttiin lopulta murtamaan. Kuva: Eve Rämö

Koska ovi oli turvalukossa, poliisi joutui lopulta murtamaan sen. Uusi ovi on tilattu ja Rämö on saanut poliisilta sähköpostiosoitteen, josta voi tiedustella korvauksia.

”Eihän tällaista voi käydä. Kun vuokralainen saapui kotiin, hän joutui googlaamaan Itä-Uudenmaan poliisin. Sielläkään ei heti tiedetty, mistä on kyse”, Rämö kertoo.

HS ei tavoittanut Itä-Uudenmaan poliisia kommentoimaan aihetta torstai-iltapäivänä.

Tapauksesta uutisoi ensimmäiseksi Vantaan Sanomat.

Vantaan Sanomien uutisessa poliisi myöntää, että kotietsintä tehtiin väärään osoitteeseen poliisin virheen takia.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat