Helsingin Kauppatorin perinteiset silakkamarkkinat alkavat jälleen

Kalaa voi ostaa suoraan 26 kalastajalta, jotka tulevat eri puolilta Suomea.

Helsingin Kauppatorin perinteisillä silakkamarkkinoilla on totutusti laajasti erilaisia tuotteita. Kuva on vuodelta 2011.

30.9. 18:17

Sunnuntaista lauantaihin 2.–8. lokakuuta järjestetään jälleen Helsingin Kauppatorilla perinteiset silakkamarkkinat. Torin ääreen saapuu kalastusalusten lisäksi muutama perinnepurjelaiva, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Markkinoilla on mahdollisuus ostaa kalaa suoraan 26 kalastajalta, jotka tulevat eri puolilta Suomea.

Stadin silakkamarkkinoilla myyntiajat ovat sunnuntaista perjantaihin kello 9–19 ja lauantaina kello 9 –16.

Stadin silakkamarkkinoita on vietetty Helsingissä vuodesta 1743, eli niille kertyi pitkät perinteet jo silloin, kun Suomi oli vielä osa Ruotsia. Pääkaupunkikin Helsingistä tuli vasta seuraavalla vuosisadalla.

Kun nykyään asiassa kuin asiassa pyritään ottamaan huomioon ympäristönäkökulma, viitataan siihen myös Helsingin kaupungin markkinoista kertovassa tiedotteessa. Siinä todetaan, että kalastus ja lähikalan syöminen vähentävät Itämeren rehevöitymistä, kun silakkasaaliin mukana merestä poistuu ravinteita.

”Silakkamarkkinoiden kalastajat nostavat vuosittain Itämerestä markkinoille myyntiin yli 16 000 kiloa silakkaa. Tämä saalis estää meren rehevöitymistä 64 miljoonan leväkilon verran”, tiedotteessa sanotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat