Sokoksen tulipalo syttyi ehkä teknisestä laitteesta, tavaratalo pysyy osin suljettuna

Tavaratalo ja sen yhteydessä oleva kahvila pysyvät suljettuina päivän ajan. S-market avattiin uudelleen varhain aamulla. Palon epäillään saaneen alkunsa tavaratalon toimistotiloissa sijainneesta teknisestä laitteesta.

Sokoksen edustalla oli lukuisia hälytysajoneuvoja.

30.9. 22:18 | Päivitetty 1.10. 9:51

Sokoksen tavaratalossa, aivan Helsingin ydinkeskustassa, syttyi perjantai-iltana tulipalo.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan tulipalo syttyi tavaratalon katutasossa. Palomestari Janne Taskinen kertoi HS:lle tapahtumapaikalta iltayhdentoista aikaan, että tulipalo oli sammutettu.

Pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että savua levisi tavaratalossa laajalle ja sprinklerit aiheuttivat vesivahinkoja. Kukaan ei loukkaantunut.

Savua levisi jonkin verran myös Sokos Hotel Vaakunan puolelle, eivätkä asiakkaat voineet yöpyä hotellissa, palomestari Taskinen kertoi.

Pelastuslaitos poistui paikalta hieman keskiyön jälkeen, Taskinen kertoi HS:lle yhden aikaan yöllä.

"Kohteen edustajat jatkavat itsenäisesti jälkivahinkojen torjuntaa eli lähinnä veden kuivaamista ja esimerkiksi palojätteiden siivoamista.”

Rakenteelliset vahingot eivät pelastuslaitoksen mukaan vaikuta tämänhetkisten tietojen perusteella kovin merkittäviltä. Aineellisia vahinkoja esimerkiksi tavaratalon tuotteisiin ja irtaimistoon on varmasti syntynyt esimerkiksi savun ja palamisen vaikutuksesta, Taskinen arvioi.

Palon syttymissyystä tai tarkasta syttymispaikasta ei palomestarin mukaan ole tietoa. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Helsingin poliisista kerrottiin lauantaiaamuna, ettei poliisilla ole tutkinnan tässä vaiheessa syytä epäillä rikosta.

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) kertoi puoli kymmenen aikaan lauantaiaamuna julkaisemassaan tiedotteessa, että tulipalon epäillään tällä hetkellä saaneen alkunsa teknisestä laitteesta, joka on sijainnut tavaratalon 1. kerroksen toimistohuoneessa.

Sokos Hotel Vaakunan asiakkaille löydettiin tiedotteen mukaan nopeasti korvaavat majoituspaikat Sokotelin muista hotelleista Helsingin keskustassa.

Hok-Elannon viestinnästä kerrottiin lauantaiaamuna, että S-market saatiin avattua asiakkaille noin kello 05.30, vain marketin Postikadun-puoleinen sisäänkäynti on suljettu.

Tavaratalo on suljettu lauantain ajan. Kiinteistössä toimivien kahvilan ja Hesburgerin tilannetta tarkastellaan, ja ne ovat toistaiseksi kiinni.

Sokos Hotel Vaakuna kertoi Facebook-sivuillaan lauantaiaamuna, että hotellin ja sen yhteydessä olevan ravintolan tilat ovat auki jälleen normaalisti aamusta lähtien.

”Original Sokos Hotel Vaakuna ja ravintola 10. Kerros säästyivät vahingoilta, savun haju on hävinnyt ja hotellissa on kaikin puolin turvallista”, päivityksessä kerrottiin.

Palohälytyksen ääni kuului Sokoksen tavaratalon luona vielä puoli yhdentoista aikaan, kertoo HS:n toimittaja Hanna Huhtamäki paikan päältä.

Mannerheimintien puolella hälytysajoneuvoja oli lukuisia ja alue oli eristetty nauhoilla.

Ulkona oli Sokos Hotel Vaakunan asiakkaita, jotka kertoivat hälytyksen soineen hotellissa useilla eri kielillä. Kun ovi oli avattu, vastaan oli tullut savun haju, kaksi hotellin asiakasta kertoi Huhtamäelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat