Mies mukiloi lääkärin naaman ruhjeille Helsingissä

Tuntematon mies hyökkäsi Abdirisak Ahmedin kimppuun yökerhossa Helsingissä. Nyrkinlyönnit aiheuttivat vakavia vammoja.

Poliisin tutkima epäilty pahoinpitely tapahtui Apollo Live Clubin tiloissa Helsingin keskustassa.

3.10. 15:14

Poliisi on aloittanut esitutkinnan helsinkiläisessä ravintolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Poliisi selvittää tapauksessa myös mahdollista viharikosmotiivia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Manninen ei ota tarkemmin kantaa siihen, mistä viharikosmotiivin tutkiminen johtuu.

”Poliisi pyrkii tutkinnassa selvittämään rikoksen motiivia. En sen tarkemmin yksilöi sitä.”

Tutkinta liittyy lauantain ja sunnuntain välisenä yönä helsinkiläisessä Apollo Live Club -nimisessä ravintolassa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

Tilanne nousi julkisuuteen viikonloppuna, kun Abdirisak Ahmed kertoi häneen kohdistuneesta hyökkäyksestä Twitterissä.

Ahmed työskentelee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) neurokirurgiaan erikoistuvana lääkärinä.

Pahoinpitely aiheutti hänelle vakavia vammoja silmiin, jotka tulevat mahdollisesti vaatimaan leikkaushoitoa. Silmäkuopan murtuman lisäksi Ahmedin kasvoissa on useita ruhjevammoja.

”Työkyky on joksikin aikaa mennyt, kuten ajokykykin. Vielä ei pysty arvioimaan, milloin voin palata töihin”, Ahmed kertoo.

Ahmedin mukaan hyökkääjä oli hänelle ennalta täysin tuntematon henkilö. Mies oli tullut puhumaan Ahmedille ja hänen seurueelleen, kun he olivat olleet istumassa sohvilla Apollossa.

”Mies puhui englanniksi. Yritimme olla kontaktoimatta häntä. Hän sanoi solvauksen, jota en nyt tässä toista. Sitten hän hyökkäsi kimppuun ja alkoi lyömään aika kovaa. Ensimmäiset iskut tulivat vasempaan ohimoon”, Ahmed kertoo.

Tilanne oli ohi nopeasti järjestysmiesten tultua väliin. Ahmedin mukaan mies sanoi ennen hyökkäystä englanniksi ”you are lower than me”.

Poliisi otti epäillyn kiinni paikan päältä. Epäilty ei ole enää poliisin huostassa.

”Syy miksi tulin julkisuuteen tämän asian kanssa, että kuka tahansa voi joutua tällaisen silmittömän väkivallan uhriksi. Tämä olisi voinut tapahtua missä tahansa.”

”Tässä tilanteessa häntä vaivasi selvästi ihonväri, toisessa tilanteessa olisi voinut olla jokin muu. Elämä on sinänsä arvaamatonta”, Ahmed sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat