Merenrantaan Helsinkiin nousee uusi puinen hotelli

Katajanokan rantaan Kauppatorin kupeeseen on nousemassa puinen hotelli.

Havainnekuva uudesta hotellista merikylpylä Allas Sea Poolin suunnasta.

12.10. 9:14

Katajanokan rantaan Helsingin keskustaan on nousemassa pääosin puinen hotelli. Puinen rakennus nousee vanhan toimitila- ja varastorakennuksen paikalle merikylpylä Allas Sea Poolin naapuriin. Sitä markkinoidaan puuarkkitehtuurin lippulaivana.

Kesällä 2024 avattava hotelli on osa S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotelin ketjua. Yhtiö tavoittelee 164 huoneen hotellista Suomen ilmastovastuullisinta.

Solo Sokos Hotel Pier 4 -hotelli tulee työeläkeyhtiö Varman Laituri-nimiseen uudisrakennukseen, johon on suunnitteilla myös metsäyhtiö Stora Enson uusi pääkonttori ja kokoustiloja.

Rakennuksen katutasossa ja kattoterassilla on kaikille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja. Huoneista näkymät avautuvat joko merelle, Katajanokalle tai hotellin sisäpihalla olevalle niitylle.

Rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, ja sen tarvitsema energia tuotetaan Sokotelin mukaan täysin uusiutuvilla energianlähteillä.

Uusi hotelli on jatkoa S-ryhmän investoinneille Helsingin hotellimarkkinoilla. Yhtiön mukaan Helsinki on matkailukohteena nyt kovassa nousussa.

Noin puolet kaupungin yöpymisistä jakautuu työ- ja lomamatkailijoiden kesken. Maailman suosituimpien kongressikaupunkien joukossa Helsinki pitää sijaa 13.

Havainnekuva hotellin aulasta.

Sokotelin toimitusjohtaja Jari Annala sanoo, että ihmiset odottavat hotelleilta aiempaa enemmän korkeatasoisia kokemuksia. Helsingin ydinkeskustassa kilpailu on kovenemassa.

Ensi kesänä Sokotel avaa Kaisaniemen puiston laidalle Suomen ensimmäisen Radisson Red -hotellin. Aiemmin tänä vuonna yhtiö on uusinut Helsingissä kaksi ikonista hotelliaan: Solo Sokos Hotel Tornin ja Helsingin.

Havainnekuva hotellin sisäänkäynnistä Katajanokanlaiturilta nähtynä.

Havainnekuva hotellihuoneesta, jota hallitsee puu.

Lue lisää: Kaisaniemenpuiston laidalle nouseva hotelli Helsingissä haluaa houkutella kansainvälisiä vieraita

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat