Länsimetron jatkon liikenne alkaa jo joulukuussa

Länsimetron jatko aloittaa liikenteen lauantaina joulukuun kolmas päivä.

Finnoon metroasemaa esiteltiin torstaina tiedotusvälineille.

13.10. 9:13 | Päivitetty 13.10. 10:46

Länsimetron jatkon liikenne alkaa joulukuun 3. päivä aamulla tänä vuonna. Liikenteen aloittamisesta päätepysäkille Kivenlahteen tiedotettiin torstaina . Espoon toimialajohtaja ja Länsimetro hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo julkisti liikenteen alkamisajankohdan.

Länsimetron jatkon liikennöinnin aloittamista on odotettu jo pitkään, sillä metrorata ja asemat ovat olleet valmiina jo jonkin aikaa.

Odotuksia ovat lisänneet Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän (kok) julkiset puheet siitä, kuinka metroliikenteen voisi mahdollisesti aloittaa jo tämän vuoden puolella.

Julkistamistilaisuudessa puhuvat Mäkelän lisäksi Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja ja Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi, HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen ja Kaupunkiliikenne Oy:n yksikön johtaja Antti Nousiainen.

Virallinen tieto tähän mennessä on ollut, että liikenne alkaa vuonna 2023.

Länsimetron toisen vaiheen osuus on luovutettu 15. syyskuuta Pääkaupunkiseudun kaupunkiliikenne oy:lle, joka vastaa metroliikenteestä ja omistaa metrojunakaluston.

Liikennöinti Kivenlahteen jo tänä vuonna tarkoittaisi, että liikenne alkaisi viralliseen tietoon nähden etuajassa, mutta alkuperäiseen hankesuunnitelmaan verrattuna myöhässä.

Vuonna 2012 hyväksytyssä aikataulussa valmistumisajankohdaksi oli merkitty vuosi 2020.

Metroyhtiö myöhensi valmistumisennustetta vuonna 2018 neljällä vuodella ja korotti kustannusarvion 1,2 miljardiin euroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat