Länsimetron jatkon avautuminen tarkoittaa bussiliikenteen karsimista

Uuden metroyhteyden myötä suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin tullaan vähentämään.

Soukan asema on yksi uusista metropysäkeistä.

13.10. 11:17

Uusi metroyhteys tulee tarkoittamaan nykyisten bussiyhteyksien karsimista, arvioi Helsingin seudun liikenteen toimitusjohtaja Mika Nykänen torstaina länsimetron jatkeen tiedotustilaisuudessa.

Länsimetron jatkeen liikennöinti Matinkylän ja Kivenlahden välillä alkaa lauantaina 3.12. 2022.

Metroyhteyden laajentuminen Finnoolle, Kaitaalle, Soukkaan, Espoonlahteen ja Kivenlahteen tulee vaikuttamaan myös näiden alueiden suoriin bussiyhteyksiin Helsinkiin.

HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen ei osannut vielä tarkkaan arvioida, millaisista muutoksista on kyse. Nykäsen mukaan on kuitenkin selvää, että ajan kuluessa tarve suorille linja-autoyhteyksille Helsingin keskustaan vähenee.

Metron rinnalla ei Nykäsen mukaan ole tarvetta suorille bussiyhteyksille Helsingin keskustaan.

Suorien bussilinjojen mahdollisten lakkauttamisten lisäksi metroliikenne tuo muitakin muutoksia Espoon joukkoliikenteeseen.

Luvassa on myös uusia liityntälinjoja, jotka palvelevat alueellisesti metroasemien ympäristöä.

Linjaston muutoksia toteutetaan vaiheittain alkuvuodesta ja keväällä. Metro aloittaa liikennöinnin uudella osuudella kuuden minuutin vuorovälillä.

Oikaisu 13.10. kello 14.55. Metron vuoroväli on uudella osuudella kuusi minuuttia, ei kolme minuuttia kuten jutussa ensin kerrottiin. Kolmen minuutin vuoroväli koskee väliä Tapiola-Itäkeskus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat