Tinder-tuttu raiskasi kotoaan karanneen alaikäisen kolme kertaa

20-vuotias mies raiskasi alaikäisen kolmesti. Hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota.

13.10. 14:18

Helsingin hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota kolmea raiskausta käsittelevässä tapauksessa. Uhrille maksettavia korvauksia hovioikeus alensi.

Vuonna 1998 syntynyt Anton Johannes Simola tuomittiin kolmesta raiskauksesta kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomioon. Tuomiota korotettiin neljällä kuukaudella käräjäoikeuden tuomioon verrattuna.

Rikos tapahtui Helsingissä lokakuussa 2018. Uhri ja tekijä olivat tavanneet Tinder-seuranhakupalvelussa, jossa 17-vuotias uhri oli esiintynyt vuotta vanhempana.

Muualla Suomessa asuva uhri oli riidellyt kotona, jonka jälkeen hän oli karannut Helsinkiin. Uhri oli etsinyt yöpaikkaa, mutta koska ei löytänyt sitä, hän otti yhteyttä tekijään ja pyysi tältä yösijaa.

Tekijän kotiin päästyä uhri ja tekijä olivat harrastaneet seksiä yhteisymmärryksessä. Aamuyöllä uhri oli herännyt siihen, että tekijä kosketteli tätä. Hän oli ensin esittänyt nukkuvaa, mutta tekijän edetessä yhä pidemmälle, pyytänyt tätä lopettamaan. Tekijä oli pitänyt uhria olkapäistä kiinni, repinyt tätä hiuksista ja raiskannut tämän.

Tekijän äiti oli nukkunut samassa asunnossa eikä kuullut mitään epäilyttävää.

Aamulla kun uhri olisi halunnut lähteä kotimatkalle, oli tekijä raiskannut tämän uudestaan. Uhri myöhästyi junasta, johon hänellä oli lippu.

Sen jälkeen tekijä oli lähtenyt viemään uhria linja-autoasemalle. He olivat kuluttaneet aikaa ajelemalla. Tekijä oli parkkeerannut auton sivummalle ja pakottanut uhrin antamaan tälle suuseksiä.

Tämän jälkeen tekijä oli vienyt uhrin linja-autoasemalle, mistä tämä lähti takaisin kotiin. Uhri ilmoitti matkalla tapahtuneesta perheelleen, jonka avulla uhri pääsi tutkimuksiin ripeästi.

Tekijä kiisti kaikki raiskaukset. Hänen syyllisyydestään ei kuitenkaan hovioikeuden mukaan jäänyt varteenotettavaa epäilyä uhrin kertoman sekä esimerkiksi hänellä tapahtuneen jälkeen ilmenneen akuutin stressireaktion perusteella.

Syyttäjä vaati tekijälle rangaistusta törkeästä raiskauksesta. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat, että poikkeuksellisesti voidaan arvioida, että raiskaus ei ole kokonaisuudessaan arvostellen törkeä vaikka uhri olikin alaikäinen.

Tekijä oli tapahtumahetkellä hänelle vuoden 2018 alussa tuomitun törkeän rattijuopumuksen ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla. Häntä ei kuitenkaan määrätty vangittavaksi, koska rikoksista on jo neljä vuotta, hän käy työssä eikä häntä aiemmin ole tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus määräsi tekijän maksamaan korvauksia yli 13 000 euroa. Hovioikeus alensi korvaussummaa 2 000 eurolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat