Käräjä­sihteeri peukaloi 55 000 euron velkansa käsitellyksi, hovi tuomitsi sakkoja

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Helsingin hovioikeus lievensi käräjäsihteerin tuomiota.

14.10. 10:39

Helsingin hovioikeus lievensi omia velkojaan tuomioistuimen järjestelmässä peukaloineen käräjäsihteerin tuomiota. Kyse oli kaikkiaan 55 000 euron kokoisesta summasta.

Mies oli merkinnyt järjestelmään, että velkomusasioita oli jätetty sillensä ja vaihtanut osan toisen ihmisen nimiin. Hän myönsi oikeudessa tehneensä virheelliset merkinnät tahallaan.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Hovioikeus katsoi, että kyse oli lievemmästä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuomitsi miehen 50 päiväsakkoon. Maksettavaa siitä tuli 650 euroa.

Hovioikeus piti miehen viraltapanon voimassa. Sen mukaan miehen teko oli omiaan vaarantamaan luottamusta tuomioistuinten toimintaan.

”Menettely on ollut selvästi hänen virkavelvollisuutensa vastaista ja täysin vastoin sitä, mitä viran asianmukaiselta hoitamiselta edellytetään”, tuomiossa todetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat