Liikenne Pitkälläsillalla jatkuu, mielen­osoittajia käskettiin poistumaan ajo­radalta

Elokapinan mielenosoittajat sulkivat liikenteen Helsingin Pitkälläsillalla perjantaina alkuillasta. Silta avautui liikenteelle pari tuntia myöhemmin.

14.10. 16:14 | Päivitetty 14.10. 21:26

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajat sulkivat liikenteen Helsingin Pitkälläsillalla perjantaina noin iltakuuden aikaan.

Elokapinan tiedotteen mukaan osa mielenosoittajista lukittautui kiinni toisiinsa ketjuin ja lukoin. Liike kertoi odottavansa paikalle noin 300:aa mielenosoittajaa mutta päästävänsä hälytysajoneuvot mielenosoituksesta läpi.

Poliisin johtokeskuksesta vahvistettiin HS:lle, että sillalla oli mielenosoittajia. Poliisin arvion mukaan mielenosoittajia oli useita kymmeniä.

Puoli seitsemän aikaan illalla poliisi twiittasi, että se on määrännyt mielenosoituksen päättymään ja mielenosoittajat poistumaan ajoradalta.

Useat mielenosoittajat eivät totelleet poliisin poistumiskäskyä, ja poliisi otti kiinni yhteensä 53 mielenosoittajaa poliisilain nojalla eli rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Kaikkia poistumiskäskyä tottelemattomia poliisi epäilee niskoittelusta poliisia vastaan.

Mielenosoittajat eivät olleet tehneet poliisille ilmoitusta mielenosoituksesta Pitkälläsillalla.

Helsingin seudun liikenne kertoi, että mielenosoituksen takia monet bussi- ja raitiovaunulinjat olivat poikkeusreiteillä. Pitkäsilta avautui jälleen liikenteelle hieman ennen iltakahdeksaa.

Poliisi irrotti toisiinsa lukittautuneita ympäristöliike Elokapinan mielenosoittajia Pitkällasillalla Helsingissä perjantai-iltana.

Aiemmin perjantaina Elokapinan mielenosoittajat tukkivat Mannerheimintien ja Pohjoisen Rautatiekadun risteyksen Helsingissä Eduskuntatalon lähettyvillä.

Noin tunnin kestäneen liikennekatkoksen jälkeen mielenosoittajat siirtyivät poliisin mukaan osoittamaan mieltään Kansalaistorille.

Elokapinan mielenosoittajat tukkivat Mannerheimintien liikenteen Eduskuntatalon edustalla Helsingissä perjantaina päivällä.

Ajoneuvo- ja raitiovaunuliikenne oli hetkellisesti poikki Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Poliisin arvion mukaan mielenosoitukseen Mannerheimintiellä osallistui noin 70 mielenosoittajaa.

Poliisi varoitti perjantaina iltapäivällä Twitterissä, että mielenosoitus saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaitta Helsingin keskustassa.

Elokapinan tiedotteen mukaan hallitus ei ole kuunnellut liikkeen vaatimuksia ja huolta luontokadon etenemisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat