Poliisi vapauttanut Pitkällä­sillalla kiinni otetut Elokapina-mielen­osoittajat

Mielenosoittajista osa oli kiinnittänyt itsensä vaijereilla toisiinsa.

15.10. 13:52

Perjantaina Helsingin Pitkältäsillalta kiinni otetut Elokapina-mielenosoittajat on vapautettu, kerrotaan Helsingin poliisista STT:lle.

Saman tiedon kertoi aiemmin lauantaina myös ympäristö­aktivismiryhmä itse Twitterissä.

Poliisi otti perjantaina kiinni 53 mielenosoittajaa, koska Elokapinan järjestämä mielenosoitus tukki liikenteen Hakaniemen ja Kaisaniemen yhdistävällä Pitkälläsillalla. Mielenosoittajista osa oli kiinnittänyt itsensä vaijereilla toisiinsa.

Kiinni otetut eivät poliisin mukaan noudattaneet poistumiskäskyä. Heitä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan. Poliisi kertoi perjantaina myös, että se epäilee niskoittelusta myös seitsemää paikalla ollutta alaikäistä.

Elokapina aloitti perjantaina mielenilmauksensa Mannerheimintiellä ajoradalla iltapäivällä noin kello 17. Mielenosoitus kuitenkin siirtyi alkuillasta Pitkällesillalle, missä se katkaisi liikenteen. Liikenne pääsi jatkumaan mielenosoituksen tieltä noin iltakahdeksalta.

Lue lisää: Liikenne Pitkälläsillalla jatkuu, mielen­osoittajia käskettiin poistumaan ajo­radalta

Elokapina on järjestänyt runsaan viikon sisällä useita mielenosoituksia pääosin Helsingissä. Aiemmin lokakuussa ryhmä katkaisi Mannerheimintien liikenteen Eduskuntatalon kohdalla. Lisäksi viime viikolla ryhmän jäseniä oli osoittamassa mieltä suomalaisten metsäyhtiöiden pääkonttoreilla Helsingissä.

Elokapina oli tehnyt poliisille ennakkoilmoituksen osasta mielenilmauksiaan, mutta ei kaikista. Ryhmä ilmoitti vaativansa mielenilmauksilla muun muassa lisätoimia luontokadon hillitsemistä vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat