Vantaan Koivukylän ketamiini­murhasta tuomitun miehen elinkautinen pysyi hovissa

Helsingin hovioikeus käsitteli vuonna 2021 tapahtunutta murhaa, josta 28-vuotias mies tuomittiin elinkautiseen.

15.10. 18:46

35-vuotias mies tapettiin omaan kotiinsa maaliskuussa 2021. Mies huumattiin ketamiinilla ja sen jälkeen häntä puukotettiin kymmeniä kertoja ympäri vartaloa.

Vuonna 1994 syntynyt Hemmo Mico Jesper Sallinen tuomittiin murhasta elinkautiseen. Hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion.

Myös uhrin entinen puoliso, vuonna 1987 syntynyt nainen, tuomittiin murhasta ja väärästä ilmiannosta, mutta hänet jätettiin syyntakeettomana tuomitsematta rangaistukseen. Hovioikeus vapautti naisen maksamasta rikosuhrimaksua valtiolle sekä ruumiinavauksesta aiheutuneista kustannuksista.

Lue lisää: Ketamiinilla huumattu mies tapettiin asunnossa Vantaan Koivukylässä – Käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan miehen elinkautiseen

Rikos tapahtui Vantaan Koivukylässä maaliskuussa 2021. Uhrin entinen puoliso sekä tämän nykyinen seurustelukumppani olivat menneet uhrin luo käymään.

Uhrille oli annettu ketamiinia, joka voi aiheuttaa huomattavaa väsymystä ja hallusinaatioita. Uhrin ollessa puolustus­kyvyttömässä tilassa tekijät olivat puukottaneet häntä lukuisia kertoja ylävartaloon.

Sen jälkeen tekijät olivat lähteneet kauppaan hakemaan siivousvälineitä ja siivonneet rikospaikalla. Tekovälineenä käytetty puukko piilotettiin miespuolisen tekijän häkkivarastoon.

Kumpikin tekijöistä kiisti rikoksen omalta osaltaan. Hovioikeus katsoo, että toisin kuin käräjäoikeuden arviossa jäi selvittämättä, kumpi tekijöistä teki hengenmenetykseen johtanutta väkivaltaa. Nainen ja mies toimivat kuitenkin määrätietoisesti ja yhteisymmärryksessä.

Teko arvioitiin molemmissa oikeusasteissa suunnitelmallisesti tehdyksi ja erityisen raa’aksi ja julmaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat