Keravan vankilasta luvatta poistunut Juha Valjakkalana tunnettu kolmois­murhaaja on saatu kiinni

Nikita Bergenström on tuomittu muun muassa kolmoismurhasta. Hän on paennut vankilasta useita kertoja.

Nykyisin Nikita Bergenström -nimeä käyttävä mies poliisin vuonna 2006 julkaisemassa valokuvassa. Tuolloin hänen nimensä oli Nikita Foughantine.

25.10. 14:39 | Päivitetty 25.10. 20:59

Kolmoismurhan Ruotsin Åmselessa vuonna 1988 tehnyt Nikita Bergenström on saatu kiinni. Poliisi on toimittanut hänet etsintäkuulutuksen perusteella Helsingin vankilaan tiistaina illalla noin kello viiden ja kuuden välillä. Asian HS:lle vahvistaa Helsingin vankilan yksikönpäällikkö Danila Gangnuss.

Kiinniotosta kertoi aiemmin Mtv Uutiset.

Helsingin poliisin mukaan Bergenström otettiin kiinni Helsingin Mellunmäessä tiistaina iltapäivällä. Poliisi pääsi vangin jäljille yleisövihjeiden perusteella. Poliisin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti.

Bergenström oli poistunut luvattomasti Keravan avovankilasta. Bergenström on aiemmin tunnettu Juha Valjakkalana ja Nikita Fouganthinena.

Luvattoman poistumisen vahvisti HS:lle Keravan vankilan yksikönpäällikkö Marko Oresmaa.

Luvattomasta poistumisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Oresmaa kertoi lehdelle, että tapaus havaittiin tiistaiaamuna.

”Tarkka aika poistumiseen ei ole tiedossa. Asia on joka tapauksessa tuore. Hänestä on tehty etsintäkuulutus, ilman muuta. Poliisi etsii miestä, mutta häntä ei ole vankilan tietojen mukaan vielä tavoitettu”, Oresmaa sanoi aiemmin IS:lle.

Juha Valjakkala -nimellä alun perin tunnettu Bergenström nousi laajasti otsikoihin Suomessa ja Ruotsissa, kun hän murhasi 16-vuotiaan pojan sekä tämän äidin ja isän Åmselen kylän hautausmaalla Ruotsissa.

Bergenström sai vuonna 1988 tekemästään kolmoismurhasta elinkautisen vankeusrangaistuksen, josta hän pääsi ehdonalaiseen vuonna 2009.

Sen jälkeen Bergenström on saanut useita tuomioita muista rikoksista. Hän on myös paennut vankilasta useita kertoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat