Poliisi tarkasti takseja lentoasemalla: Lähes puolessa puutteita

Poliisin valvontaisku Helsinki-Vantaan lentoasemalle paljasti runsaasti puutteita takseissa.

Poliisin näkökulmasta Helsinki-Vantaan lentoaseman toimivien taksien asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on liikaa.

27.10. 13:51

Viranomaisten Helsinki-Vantaan lentoaseman taksiliikenteeseen tekemässä valvontaiskussa löytyi puutteita lähes puolesta takseista. Suurin osa puutteista koski kuljettajan tai yrityksen esillä olevien tietojen puutteellisuutta.

42 tarkastetusta taksista 19:stä löytyi huomautettavaa, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekivät valvontaiskun yhteisvoimin keskiviikkona 26. lokakuuta.

Poliisi kirjoitti 13 liikennevirhemaksua, pääasiassa koska kuljettajan ja yrityksen tiedot eivät olleet asiakkaan nähtävillä. Kirjallisia huomautuksia annettiin yksi ja suullisia huomautuksia 20.

Matkustajan nähtävillä on oltava hintatiedot, taksiliikenneluvan haltijan nimi- ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi.

Esimerkiksi joka neljännestä taksista puuttuivat hintatiedot tai merkinnät olivat puutteellisia.

”Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui kahdesta taksista, ja ajoneuvon luvanvaraiseen käyttöön rekisteröinti oli laiminlyöty kahdessa tapauksessa”, tiedotteessa selostetaan.

Valvontaiskuun osallistui yli 20 henkeä.

Poliisi tiedotti, että sen ja liikenneturvallisuuden näkökulmasta asiat olivat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita oli liikaa.

Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei havaittu, autot olivat hyvässä kunnossa ja kaikilla kuljettajilla oli ajolupa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei havainnut työnteko-oikeudettomia ulkomaalaisia työntekijöitä. 15 työntekijän kohdalla ajopäiväkirja puuttui tai oli puutteellinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat