Endurokuskit häiritsevät Espoossa, valtuutettu ehdottaa moposuoraa nuorille

Kesän ja syksyn aikana Espoossa on tehty useita ilmoituksia moottoripyöräilijöiden aiheuttamista vaaratilanteista. Ratkaisuksi ehdotetaan vajaan kilometrin mittaista tietä, jolla saisi kaahailla luvalla.

29.10. 21:35

Nuorille pitää saada tekemistä, kirjoittaa kaupunginvaltuutettu Ari Ampuja (ps) valtuustoaloitteessaan.

Ampuja on tehnyt aloitteen moposuorasta, eli 900 metrin mittaisesta hiekkatien pätkästä, jonka voisi päällystää ja valaista nuorten käyttöön. Ampuja ehdottaa moposuoraa Pohjois-Espooseen Juvanmalmille.

Moposuoralla nuoret voisivat Ampujan mukaan toteuttaa itseään. Pohjois-Espoon nuoret ovat oireilleet ilmeisesti osin tekemisen puutteen vuoksi ja Juvanpuiston koulun nuorisotilan käyttöäkin on jouduttu rajoittamaan, Ampuja perustelee.

Myös Helsingin Sanomat on syksyn aikana uutisoinut useista tapauksista, jossa etenkin enduropyörillä on ajettu vaarallisesti niin liikenteen joukossa kuin keskuspuistossa.

Lue lisää: Uusi ilmiö kiusaa asukkaita Espoossa: Keskellä metsää hurjastelevat motoristit

Valtuustoaloitetta käsitellään Espoon kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Alustava vastaus Ampujan valtuustoaloitteeseen ei kuitenkaan lupaa hyvää. Moposuoran toteuttamista pidetään haastavana etenkin vastuukysymysten osalta.

Moposuoria on ehdotettu muillakin paikkakunnilla. Esimerkiksi Lempäälän kunta on teettänyt selvityksen moposuorista, joissa esiin nostettiin muun muassa loukkaantumisriskit. Niistä vastuu olisi palvelun tuottajalla eli tässä tapauksessa kunnalla.

Moposuoran toteuttaminen edellyttäisi soveltuvan alueen lisäksi jatkuvaa valvontaa käytön aikana.

Myös moposuoran mahdollisesti aiheuttama melu huolettaa. Vaikka hankkeen suunnittelua ei ole edes käynnistetty, on siitä tullut jo kymmeniä kriittisiä palautteita, vastauksessa kerrotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat