Ulkoministeriön näkemys Helsinki-hallin umpisolmusta: ”Tilanne on ratkaistavissa”

Pasilassa sijaitsevan Helsinki-hallin tulevaisuus on tällä hetkellä täysin sen venäläisten omistajien käsissä. Ulkoministeriö ei ole käynyt keskusteluja omistajien kanssa.

HS vieraili keväällä tyhjässä hallissa.

31.10. 12:13

Pasilassa seisovan Helsinki-hallin (ent. Hartwall-areena) pattitilanne ei ota ratketakseen. Halli on seissyt tyhjillään jo yli puoli vuotta.

Ulkoministeriön pakotetiimin vetäjä Piia Sarivaara kertoo HS:lle, ettei ministeriöllä ei ole tietoa hallin nykyisten omistajien tämän hetkisistä myyntisuunnitelmista. Ulkoministeriöltä ei ole myöskään haettu poikkeuslupia Helsinki-halliin liittyen.

Sarivaara kertoo lisäksi, että ulkoministeriössä ei ole käyty keskusteluja Helsinki-hallin omistajien kanssa.

Sarivaaran mukaan hallin myyminen uusille omistajille olisi kuitenkin teoriassa mahdollista pakotetilanteesta huolimatta.

”Nykyiset pakotesäädökset mahdollistavat sen, että pakotelistatut omistajat voivat luopua omistuksistaan”, hän kertoo.

”Omistajanvaihdos edellyttää omistajien tahtoa luopua omistuksestaan, myyntiprosessin edellytysten läpikäyntiä omaisuuden jäädytyksen tehneen toimivaltaisen viranomaisen, Ulosottolaitoksen, kanssa sekä myynnin edellyttämän poikkeusluvan hakemista ulkoministeriöstä.”

Helsinki-hallin omistajiin kuuluvat venäläinen oligarkki Gennadi Timtšenko sekä Roman Rotenberg Arena Events Oy:n kautta.

Gennadi Timtšenko on EU:n henkilöpakotelistalla. Sen sijaan Roman Rotenberg ei ole pakotelistoilla, mutta hänen omistuksensa on jäädytettynä hänen isänsä Boris Rotenbergin ja setänsä Arkadi Rotenbergin todellisen määräysvallan vuoksi.

Sarivaaran mukaan pallo on nyt omistajilla.

”Tilanne on ratkaistavissa, mikäli nykyiset omistajat niin haluavat ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin tilanteen ratkaisemiseksi. Viranomaiset voivat osallistua ratkaisun toimeenpanoon toimivaltansa mukaisesti.”

HS ei ole tavoittanut hallin omistajia kommentoimaan asiaa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat