Forumin kauppakeskuksen katolle tuli aurinkovoimala

Forumin kauppakeskus Helsingin keskustassa sai katolleen 218 aurinkopaneenia.

Formin kauppakeskus Helsingin keskustassa.

31.10. 12:05

Forumin kauppakeskus Helsingin keskustassa on saanut katolleen oman aurinkovoimalan. Kauppakeskuksen katolle asennettiin yhteensä 218 paneelia.

Sen sähköntuotanto vastaa noin 48 kerrostaloyksiön sähkönkulutusta tai noin 300 000 km sähköautolla ajettua kilometriä.

Spondan yritysvastuullisuusjohtajan Pirkko Airaksisen mukaan Forum on Spondan kolmas kauppakeskus, joka saa katolleen oman aurinkovoimalan. Kauppakeskus Elo sai omansa vuonna 2020 ja Citycenter vuonna 2021. Tamperelaisen kauppakeskus Ratinan voimalaprojekti käynnistyy vuonna 2023.

Seuraavaksi voimaloita on tarkoitus rakentaa muiden Helsingin keskustakiinteistöjen katoille.

”Ensisijainen vaikuttimemme on se, että asiakkaamme ja muut sidosryhmämme arvostavat puhdasta ja paikallisesti tuotettua energiaa. Voimalat vähentävät myös kiinteistöjen ylläpitokustannuksia, pienentävät hiilijalanjälkeä ja nostavat kiinteistöjen arvoa”, Airaksinen luettelee.

Vastuullisuusjohtajan mukaan Forum ja Citycenter ovat käytännössä olleet käytön aikaisen energiankulutuksen osalta täysin hiilineutraaleja jo maaliskuusta 2022 lähtien.

”Uuden aurinkovoimalan myötä varmistamme, että kaikki meidän ja asiakkaidemme käyttämä energia on päästötöntä ja uusiutuvaa”, Airaksinen kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat