Raide-Jokerin koeajot alkavat, käytössä myös uuden­­tyyppiset ylityspaikat

Uuden pikaraitiotien koeajot alkavat Roihupellossa sijaitsevan varikon ja Oulunkylän aseman välisellä osuudella marraskuun alussa.

Raide-Jokerin työmaata Viikissä viime kesänä.

31.10. 16:19

Raide-Jokerin tekninen koeliikenne alkaa marraskuun alkupuolella, ja se kestää Roihupellon varikon ja Oulunkylän välisellä alueella marras–joulukuun ajan.

Koeajoprosessiin kuuluu erilaisia ajotestauksia sekä järjestelmien toiminnan testaamista. Sen lisäksi raitiovaunulla suoritetaan hämäräajoa.

Koeajojen aikana reitillä otetaan käyttöön liikennevalot. Käyttöön tulevat myös jalankulkijoiden uudentyyppiset ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Toisin kuin suojatiellä, ylityspaikoissa raitiovaunulla on etuajo-oikeus.

Koeajoalueelle asetetaan koeliikenteestä varoittavia kylttejä ja ajoalueella on liikenteenohjaajia varmistamassa tienkäyttäjien turvallisuuden.

Pikaraitiotien tekninen koeliikenne on jaettu kuuteen eripituiseen alueeseen, jotka toteutetaan idästä kohti länttä. Vaunut ajetaan yöksi varikolle, joten ne liikkuvat varikon ja Oulunkylän välillä myös alueen varsinaisen koeajon valmistuttua.

Tavoitteena on saada järjestelmien käyttöönottotestaukset ja tekniset koeajot tehtyä vuoden 2023 kesäkuuhun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat