Seksimessuilta rikosilmoitus: Lavalla seksiaktissa ollut nainen oli humalassa

Viikonlopun Sexhibition-messujen tapahtumista on kirjattu rikosilmoitus Helsingin poliisissa. Yleisö huolestui lavalla olleen naisen humalasta.

1.11. 10:29 | Päivitetty 1.11. 12:18

Helsingin poliisi selvittää mahdollista seksuaalirikosta viime viikonloppuna järjestetyillä Sexhibition-messuilla.

Poliisi on kirjannut asiasta sekalaisilmoituksen. Sekalaisilmoitusta eli s-ilmoitusta voidaan käyttää rajatapauksissa, jos selvää syytä epäillä rikosta ei ole. Asia on poliisilla tällä hetkellä esiselvitettävänä, eli tutkintaa ei ole vielä aloitettu.

Rikosilmoitus liittyy erotiikkamessujen esiintymislavalla tapahtuneeseen tilanteeseen, jossa yksi yleisön vapaaehtoinen osallistui lavalla seksiaktiin yhdessä ammattilaisesiintyjän kanssa.

Useat yleisön jäsenet olivat huolestuneet vapaaehtoisen humalatilasta ja siitä, ymmärsikö nainen mitä tapahtui ja oliko tältä suostumus. Tapahtuneesta on käyty runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Tapahtuman järjestäjien mukaan yleisöstä tulleen vapaaehtoisen avustajan osuutta esityksessä lyhennettiin ja henkilö poistettiin lavalta esiintyjän toiveesta.

”Spekulaatio siitä, että avustaja olisi sammunut lavalle, ei pidä paikkaansa”, järjestäjät kommentoivat HS:lle sähköpostitse.

Järjestäjien mukaan vapaaehtoiseksi lava-avustajaksi haluavien kanssa käydään aina ennen esitystä keskustelu, jossa varmistetaan heidän ymmärrys tilanteesta ja suostumus lavalle menosta. Näin on järjestäjien mukaan toimittu myös lauantaina.

Avustajalla on järjestäjien mukaan myös mahdollisuus keskeyttää osuutensa ja poistua lavalta.

Poliisi ei ole ollut tapahtuman järjestäjiin yhteydessä rikosilmoitukseen liittyen.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat