Espoo palkitsee päiväkotien työntekijöitä 100 euron bonuksella ”joustamisen” vuoksi

Korvauksella halutaan osoittaa arvostusta vaikeissa oloissa työskennelleille varhaiskasvatuksen työntekijöille.

Espoo maksaa loppuvuodesta varhaiskasvatuksen henkilökunnalle sadan euron kertakorvauksen. Kuva Nuumäen päiväkodista toukokuulta 2020.

1.11. 11:22

Espoon kasvun ja oppimisen toimiala palkitsee varhaiskasvatusyksiköiden henkilökuntaa loppuvuodesta maksettavalla sadan euron suuruisella kertakorvauksella.

Korvaus maksetaan Espoon suomenkielisen ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen henkilökunnalle päiväkodeissa, perhepäiväkodeissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja avoimessa varhaiskasvatuksessa eli asukaspuistoissa ja kerhoissa.

Espoon kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-ahon mukaan kertakorvauksella halutaan osoittaa arvostusta ja palkita vaikeissa oloissa työskennelleitä työntekijöitä. Koronapandemia ja henkilökuntavaje ovat vaikeuttaneet viime vuosina varhaiskasvatuksen henkilökunnan työtä.

”Henkilöstö on vaikeassa tilanteessa joustanut ja venynyt sekä osoittanut suurta sitoutumista ja sinnikkyyttä”, Rinta-aho toteaa kaupungin tiedotteessa.

Vaikeista ajoista johtuen Espoossa on jouduttu muun muassa rajaamaan toiminta-aikoja osassa varhaiskasvatusyksiöitä.

Kertapalkitseminen on tiedotteen mukaan pieni ele, jolla kaupunki haluaa viestiä henkilökunnalle arvostusta henkilöstön ponnisteluita kohtaan.

”Haasteet eivät toki ole vieläkään ohi, ja meillä on vielä paljon työtä tehtävänä, että saamme henkilöstötilanteemme varhaiskasvatuksessa vakautettua. Etsimme tähän jatkuvasti uusia keinoja ja monia toimenpiteitä on jo otettukin käyttöön. Ilman henkilökuntamme merkittävää panosta emme kuitenkaan olisi päässeet näin pitkälle, ja siitä haluan lausua lämpimät kiitokseni”, sanoo ruotsinkielisten sivistyspalveluiden johtaja Barbro Högström tiedotteessa.

Sadan euron kertakorvaukseen ovat oikeutettuja kaikki varhaiskasvatusyksiköissä työskentelevät henkilöt, joiden palvelussuhde on jatkunut kaupungilla vähintään kaksi kuukautta marraskuun alkuun mennessä.

Lisää ei makseta hallinnon henkilökunnalle eikä työntekijöille, jotka ovat pitkällä poissaololla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat