Tytär kuristi äitinsä kuoliaaksi puhelimen johdolla Pasilassa

Tytär kuristi äitinsä kuoliaaksi Helsingin Pasilassa. Vankilasta koevapaalla ollut tytär sai tuomion osin viinapullosta löytyneiden jälkien perusteella.

4.11. 10:49

Tytär tappoi äitinsä kuristamalla hänet riidan päätteeksi kännykän USB-laturilla äidin kotona Helsingin Pasilassa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherepin taposta yli kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiossa huomioitiin hänen aikaisemmin tapon yrityksestä saama rangaistus.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun tuomittu tuli käymään äitinsä luona mukanaan viinapullo. Tuomitun ja äidin välille syntyi riitaa, ilmeisesti äidin arvosteltua tuomitun päihteidenkäyttöä.

Tuomittu suuttui arvostelusta ja kuristi äitinsä puhelimen USB-johdolla. Kuristaminen kesti useita minuutteja. Tytär ilmeisesti istui äidin päällä kuristamisen aikana. Äiti ei tämän vuoksi kyennyt puolustautumaan tyttären hyökkäystä vastaan ja kuoli kuristamiseen.

Äitinsä kuoltua tuomittu poistui asunnosta ja jätti äitinsä ruumiin asuntoon.

Äidin samassa talossa ollut ystävä soitti hätäkeskukseen viikko kuristamisen jälkeen, kun ei tavoittanut tätä puhelimella.

Tuomittu kiisti olleensa asunnolla ja syyllistyneensä kuristamiseen. Asuntoon jääneestä viinapullosta ja muualta asunnosta löytyi kuitenkin tuomitun DNA:ta ja sormenjälkiä.

Käräjäoikeus katsoi lausuntojen osoittavan, että tuomittu oli suurella todennäköisyydellä ollut asunnossa äidin kuolinhetkellä.

Tuomittu oli rikoksen aikaan koeajalla yli kolmen vuoden vankeusrangaistuksesta. Tuomio oli tullut tapon yrityksestä ja koeajan oli määrä päättyä lokakuussa 2022.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat