Vuosaareen suunnitellaan asuin­aluetta, jonka veto­nauloja olisivat katto­puutarhat

Vuosaaren luoteisosaan esitetään rakennettavaksi asuintaloja, joiden katoille ja parvekkeille nousisi näyttäviä viherrakenteita.

Havainnekuvassa Broändan alueelle suunniteltuja rakennuksia.

4.11. 19:52

Itä-Helsinkiin on suunnitteilla asuinalue, jonka vetovoimatekijöitä olisivat ekologiset kattopuutarhat ja viherrakenteet.

Asuinalue nousisi rakentumattomalle korttelialueelle Vuosaaren luoteisosassa sijaitsevalle Broändan asuinalueelle, käy ilmi kaupunki­ympäristö­lautakunnan kaupungin­hallitukselle tekemästä esityksestä.

Broända on pientaloalue Kallvikintien länsipuolella lähellä Vuosaaren pohjoista ostoskeskusta. Sen omakotitaloista uusimmat ovat 2020-luvulla ja vanhimmat 1940-luvulla rakennettuja.

Esityksen mukaan viherrakennushanke nostaisi alueen arvoa ja toisi mukanaan noin sata uutta asukasta. Lisäksi kaavaratkaisu edistäisi asuntotuotantoa hyvien joukko­liikenne­yhteyksien äärellä, vahvistaisi kaupunginosan omaleimaisuutta ja ehkäisisi alueiden välistä eriytymistä.

Asuinalue nousisi rakentumattomalle korttelialueelle Vuosaaren luoteisosassa sijaitsevalle Broändan asuinalueelle.

Korttelialueelle on jo myönnetty suunnitteluvaraus Rakennusliike Reponen oy:lle sekä Roslings Manor Gardensille kehityshanketta varten, jonka yhteydessä katoille ja parvekkeille olisi tarkoitus toteuttaa viherrakenteita.

Kaavaratkaisu on tehty kaupungin aloitteesta, ja sen toteuttamisesta olisi tarkoitus aiheutua kaupungille vain vähäisiä kustannuksia.

Jotta viereisten pientalotonttien olosuhteet eivät heikentyisi merkittävästi, uudet asuinrakennukset on ehdotuksessa sijoitettu huolellisesti alueen vaativaan rinnemaastoon.

Kaupunginhallitus päättää asemakaavan muutoksen hyväksymisestä ensi tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat