Syyttäjä vaatii elinkautista Vantaan perhesurmasta

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta miehelle, jonka epäillään puukottaneen omat vanhempansa vuosi sitten Vantaalla.

Perhetragedia tapahtui Vantaan Askistossa marraskuussa 2021.

7.11. 10:41 | Päivitetty 7.11. 11:06

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta 38-vuotiaalle miehelle, jonka syytetään murhanneen vanhempansa viime vuoden marraskuun lopulla Vantaalla.

Syyttäjän mukaan mies löi sekä äitiään että isäänsä yli kymmenen kertaa veitsellä eri puolille vartaloa. Väkivallanteot osoittavat syyttäjän mukaan sitkeää surmaamispyrkimystä.

Lue lisää: Vantaan perhesurman uhrien naapuri kertoo vuosia kyteneestä pelosta – ”Ja nyt se sitten tapahtui”

Mies myöntää teot mutta kiistää niiden olleen murhia. Kirjallisessa vastauksessa sanotaan miehen olleen teon aikaan syyntakeeton.

Puukotettuaan uhreja mies poistui syyttäjän mukaan asunnolta. Poliisi on kertonut, että mies saatiin kiinni, kun tämä ajoi autollaan ulos tieltä ja pakeni paikalta metsään. Sivullinen näki tapahtuneen ja hälytti poliisin, joka auton perusteella yhdisti miehen henkirikoksiin.

Syytetty myöntää teot, mutta kiistää niiden olleen murhia. Puolustus pitää tekoja tappoina ja vetoaa mielentilatutkimukseen. Kirjallisessa vastauksessa sanotaan, että mies oli teot tehdessään syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt niiden seurauksia. Esitutkinnan perusteella mies muistaa tapahtuneesta jonkin verran, mutta ei ole pystynyt kertomaan teoilleen järjellistä syytä.

Lue lisää: Perhesurma järkyttää rauhallisessa lähiössä Vantaalla – Miehen epäillään surmanneen vanhempansa sunnuntaina

Vastaaja tulee jättää ymmärrystä vailla olevana rangaistukseen tuomitsematta, kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat