Vuosaareen suunnitellaan asuinkorttelia viherkatoilla

Broändan 90 asukkaan asuinalue pohjoisessa Vuosaaressa pyrkii tuomaan erilaisia viherpintoja katoille ja parvekkeille.

Uusia asuinkerrostaloja on soviteltu kahteen kaareen Kallvikintien varteen.

8.11. 15:03

Helsingin Pohjois-Vuosaaressa viherkattoisten asuintalojen suunnittelu jatkuu. Kallvikintien länsipuolelle Broändan asuinalueelle on suunnitteilla täydennysrakentamista, joka toisi asuntoja noin 90 asukkaalle.

Kaavaratkaisussa Kallvikintien ja vanhan pientaloalueen väliin on soviteltu asuinkerrostaloja kahteen kaareen. Lähinnä tietä talot ovat 4–6-kerroksisia ja pientaloalueeseen rajoittuvat talot ovat 2–3-kerroksisia.

Kohteen tekee vaativaksi se, että Kallvikintien varressa on ollut soranottoalue. Korkeusero pientaloalueen ja Kallvikintien välillä on useita metrejä.

Kyseessä on viherrakentamisen kehityshanke, jossa toteutetaan uudenlaisia viherkattorakenteita asuinrakennusten kattopinnoille ja parvekkeille.

Suunnitteluvarauksen tälle alueelle on saanut Rakennusliike Reponen sekä viherrakennusliike Roslings Manor Gardens, joilla on ollut varaus myös Kurkimoisien täydennysrakennuskohteeseen.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi viime vuonna Vuosaaren pohjoisosaan Kurkimoision alueelle täydennysrakennuskohteen, jossa on luvassa asuntoja noin 350 asukkaalle.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavamuutosta tiistaina.

Lue lisää: Vuosaareen halutaan rakentaa kerrostaloasuntoja, joiden kattoterassit olisivat Helsingissä ainoita laatuaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat