Nuorten sähkötupakan käyttö huolettaa Helsingissä

Helsingin kaupungin päihdekyselyssä nousi esille nuorten tupakan ja sähkötupakan käyttäminen.

Sähkötupakoita.

9.11. 9:22

Asukkaat ilmaisivat vahvan huolensa lasten ja nuorten tupakoinnista. Helsingin kaupungin päihdekyselyssä ehkäisevää päihdetyötä toivottiin kouluihin sekä lapsille ja nuorille. Kyselyssä nousi uutena ilmiönä esille myös sähkötupakoinnin yleistyminen.

Kyselyyn vastanneista 75 prosenttia oli havainnut alaikäisten tupakointia asuinalueellaan, 66 prosenttia alkoholinkäyttöä ja 62 prosenttia sähkötupakointia.

Helsingin kaupunki toteutti syys-lokakuussa 2022 kaupunkilaisille suunnatun päihdetilannekyselyn, jolla kartoitettiin kaupunkilaisten arkihavaintoja ja kokemuksia päihdetilanteesta. Joka toinen vuosi toteutettavaan kyselyyn vastasi yhteensä 2027 helsinkiläistä.

Tällä kertaa kyselystä nousi esille lapsille ja nuorille suunnatun ehkäisevän päihdetyön tärkeys sekä uutena ilmiönä sähkösavukkeiden käytön yleisyys.

Se oli vastanneiden mukaan yleistä myös alaikäisten keskuudessa: 62 prosenttia vastanneista kertoi havainnoistaan, ja 33 prosenttia kertoi havainneensa sähkösavukkeiden välittämistä alaikäisille.

Helsingin kaupungin nuorisopalveluissa on havaittu sähkötupakan suosion kasvu jo aiemmin.

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään 7.–13.11. marraskuuta.

Lue lisää: Tiktok toi sähkötupakat kouluihin Helsingin seudulla – ”Eivät he voi mitään, koska se tapahtuu lukittujen ovien takana”

Lue lisää: Ressun yläasteella alettiin sulkea ja vahtia vessoja, sillä niihin pesiytyi omalaatuinen tupakointi-ilmiö

Lue lisää: Taidokkaat savuketemput villitsevät nuoria somessa – Näin sähkötupakoita hivutetaan lapsille vanhempien selän takana

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat