Miehet tekivät raa’an murhan ja lähtivät Prismaan ostamaan siivousvälineitä – Jäivät kiinni parkkihallissa

Miehet murhasivat ja paloittelivat miehen Helsingin Metsälässä. Poliisi vieraili moottoripyöräkerhon pihassa vain hetkeä ennen surmaa.

Paloittelusurma tehtiin moottoripyöräkerho MC Apachen tiloissa Helsingin Metsälässä heinäkuussa 2020.

10.11. 10:10

Kolme miestä syyllistyi julmaan henkirikokseen moottoripyöräkerho MC Apahchen tiloissa kesällä 2020 Helsingin Metsälässä.

Miehet surmasivat yhteistuumin ja erityistä raakuutta käyttämällä noin 30-vuotiaan miehen, joka oli aiemmin varastanut huumeita yhdeltä syytetyistä.

Helsingin hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden antamat tuomiot. Christian Jesse Juhani Airikkala, 29, tuomittiin murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä, Kyösti Armas Dimitri Nyman, 42, murhasta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta ja muista teoista sekä Henry Ian David Roth, 39, murhasta ja tapon yrityksestä.

Murhasta tuomion saaneiden lisäksi jutussa oli useita muita syytettyjä. Hovioikeus piti voimassa myös viiden henkilön saamat tuomiot hautarauhan rikkomisesta, avunantorikoksista sekä muista rikoksista.

Uhriin kohdistettiin ennen hänen kuolemaansa monenlaista raakaa väkivaltaa useaan eri aikaan. Miehet muun muassa löivät uhria vasaralla ja puukottivat häntä. Uhrin ollessa vielä tajuissaan yksi tuomitusta leikkasi tämän sormen irti käsisirkkelillä.

Uhri kuoli lopulta puukottamalla. Yksi kerhotiloissa olleista miehistä paloitteli ja kätki ruumiin kerhon tiloissa säilytettyihin muovisäkkeihin ja matkalaukkuun.

Tapahtumista tekee erityisen poikkeuksellisen se, että poliisi vieraili tapahtumapaikalla uhrin pahoinpitelyn ollessa käynnissä. Poliisi oli tekemisissä syytettyjen kanssa myös toiseen kertaan surmailtana.

Osa kerhotiloissa olleista lähtivät ostamaan siivoustarvikkeita surman jälkien siivoamiseksi. Poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuopumuksesta ja otti epäillyt kiinni Kaaren Prismasta.

Surmaa virkavalta ei kuitenkaan pystynyt estämään. Henkirikos paljastui poliisille seuraavana aamuna, kun he palasivat tarkastamaan kerhotiloja, ja löysivät piilotetut ruumiinosat.

Lue lisää: Syyttäjä: Metsälässä tehdyn paloittelusurman uhria kidutettiin kerhotiloissa pitkään

Lue lisää: Helsingin Metsälän paloittelusurmasta tuomio, kolmelle miehelle elinkautinen murhasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat