Helsingin liikenteessä oli ”historiallisen turvallinen” vuosi: Loukkaantuneiden määrä laski

Vuodesta 2022 on nykykehityksellä tulossa Helsingin liikenteessä historian turvallisin vuosi.

Liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on pudonnut Helsingissä selvästi viiden viime vuoden aikana. Kuva Mannerheimintieltä lokakuun lopusta.

10.11. 14:35

Liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on vähentynyt viimeisen viiden vuoden aikana yli kolmanneksella, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Vuonna 2017 Helsingin liikenteessä loukkaantui 488 henkilöä ja viime vuonna 315 henkilöä. Pudotusta on yhteensä 35 prosenttia.

Loukkaantuneiden määrä on vähentynyt myös kuluvan vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana. Tänä aikana loukkaantuneita on ollut 184, kun viime vuonna samalla ajanjaksolla määrä oli 209. Jos kehitys jatkuu loppuvuoden samana, liikenteessä loukkaantuneiden määrä puolittuu vuoteen 2017 verrattuna, tiedotteessa todetaan.

Tieto selviää Tilastokeskuksen henkilövahinko-onnettomuuksia kuvaavista tilastoista. Niiden mukaan liikenneturvallisuus on parantunut Helsingissä, vaikka väestö ja sitä kautta liikennemäärät ovat kasvaneet.

”Tilastokeskuksen ennakkotietojen perusteella tämä vuosi jää historiaan turvallisimpana vuotena Helsingin liikenteessä”, toteaa Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein tiedotteessa.

Pastersteinin mukaan myönteinen kehitys on seurausta Helsingin kaupungin panostuksesta liikenneturvallisuuteen, poliisin valvonnasta ja kuljettajien paremmasta liikenneturvallisuusasenteesta.

Sen sijaan liikenteessä kuolleiden määrässä vastaavaa kehitystä ei ole tapahtunut. Vuosittaisten liikennekuolemien määrä on vaihdellut vuosina 2017–2021 kahdeksan ja kolmen välillä. Kuluvana vuonna kuolleita on ollut kahdeksan kun viime vuonna luku oli viisi.

Helsingin kaupungin tavoitteena on edelleen vähentää lasten, nuorten, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden onnettomuuksia. Tärkeimpiä keinoja ovat tiedotteen mukaan nopeusrajoitusten alentaminen, kameravalvonnan lisääminen ja turvallisuuden huomioiminen kaikessa liikennesuunnittelussa.

Helsingin kaupungin Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkonen kertoo, että Helsinki on tyytyväinen liikenneonnettomuuskehitykseen.

”Liikennesuunnittelun, valvonnan ja valistuksen vahva yhteistyö ja johdonmukainen toiminta liikenneturvallisuuden parantamiseksi tuottaa hyvää tulosta. Edelleen on paljon tehtävää. Toivottu onnettomuuskehitys motivoi jatkamaan tärkeää työtämme”, Putkonen toteaa tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat