Poliisi: Seksimessuesityksen humalaisen naisen suostumus selvitettiin etukäteen

Poliisi ei epäile seksuaalirikosta messuilla tapahtuneessa esityksessä.

Seksimessut vuonna 2019 Helsingissä.

10.11. 14:26 | Päivitetty 10.11. 15:01

Helsingin poliisi sai rikosilmoituksen mahdollisesta seksuaalirikoksesta, joka olisi tapahtunut lokakuussa erotiikkamessuilla. Ilmoituksen tekijä ei itse ollut osallisena tapahtumiin.

Poliisi käynnisti asiassa esiselvityksen, eli poliisi on selvittänyt, onko tapauksessa syytä epäillä rikosta.

Poliisi on muun muassa keskustellut tapahtumaan liittyvien henkilöiden kanssa. Henkilöt ovat kertoneet yhtenevästi tapahtumien kulusta eikä selvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Rikoskomisario Markus Koskinen Helsingin poliisista kertoo, ettei tapahtumissa uhriksi epäiltyä naista tavoitettu missään vaiheessa selvitystyötä.

”Odotimme tarkoituksella hieman pidempään, mutta ilmeisesti hän ei katsonut yhteydenottoa tarpeelliseksi”, Koskinen toteaa.

Poliisi kuuli asiasta viittä henkilöä. Joukossa ovat muun muassa tapahtuman järjestäjät. Sen lisäksi turvallisuudesta vastannut yritys toimitti koosteen järjestyksenvalvojien näkemyksestä tilaisuuden tapahtumista.

Tilanteesta ei poliisin tietojen mukaan ole video- tai kuvamateriaalia. Tapahtumassa oli kuvauskielto.

Lue lisää: Seksimessuilla usein esiintynyt sanoo, että avustajien suostumuksen varmistaminen on ollut aiemminkin vaihtelevaa

Lue lisää: 27-vuotias nainen joutui seksiaktiin tahtomattaan

Mikäli esiselvitys olisi johtanut rikostutkintaan, olisi rikosnimikkeenä ollut raiskaus.

Ilmoitus tehtiin Puuhalava-nimisellä esiintymislavalla tapahtuneen liveaktin seurauksena. Selkeästi päihtynyt nainen harrasti lavalla seksiä ammattilaisesiintyjien kanssa. Esiintyminen keskeytettiin.

Koskisen mukaan selvityksen keskiössä oli naisen tajunnan tilan arviointi ja hänen kykynsä ilmaista oma tahtonsa.

”Poliisin selvityksen mukaan uhri on ollut humalassa, mutta ei sillä tavalla tiedottomassa tilassa etteikö hän olisi pystynyt päättämään omasta käytöksestään”, Koskinen toteaa.

Koskisen mukaan esiselvityksen perusteella voi todeta, että järjestäjät olivat selvittäneet asianmukaisesti naisen suostumuksen osallistua toimintaan lavalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat