Talvikeinumisen kielto kumotaan vihdoin Vantaalla

Lapset saavat pian keinua ympäri vuoden Vantaalla kun kaupunki luopuu keinujen talvisäilytyksestä.

Vantaalaisten taloyhtiöiden ja päiväkotien pihoilla on voinut keinua läpi talven. Kaupunki on rajoittanut leikkipuistojen keinumista talvikaudella.

11.11. 12:50 | Päivitetty 11.11. 12:52

Lapset saavat pian keinua Vantaalla ympäri vuoden. Kaupunki luopuu leikkipuistojen keinujen talvisäilytyksestä. Vantaa on ainoana isona kaupunkina lukinnut keinut pois käytöstä talvikaudeksi turvallisuusmääräyksiin vedoten.

Keinumiskauden jatkamista vaati 33 kaupunginvaltuutettua aloitteessaan. Aloitteen vuoksi kaupungininsinööri Henry Westlin soitti syyskuussa 11 kollegalleen eri kaupungeissa.

”Meille tuli pienoisena yllätyksenä, että Vantaa on ainoa, joka tässä asiassa noudattaa lakia. Oltiin jääty yksinäiseksi soturiksi”, Westlin sanoo.

Perjantaina Westlin otti kynän käteensä ja teki virkamiespäätöksen keinukauden jatkamisesta. Päiväkotien pihoilla lapset ovat voineet Vantaalla keinua läpi talven.

Tampere oli pitkään Vantaan tavoin talvikeinumisen kieltäjiä, mutta kaupunki päätti jättää keinut ympärivuotiseen käyttöön pari vuotta sitten.

Vantaalaisten valtuutettujen aloitteessa huomautettiin, että Tampereella säästettiin 18 ihmisen kahden viikon työtunnit, kun keinuja ei lukittu.

Vantaa on talvikeinumisen kiellossaan vedonnut viranomaismääräyksiin.

Lue lisää: Vantaa ei anna lasten keinua talvisin ja vetoaa ”EU-normeihin” – Mistä on kyse?

Kuluttajansuojaviranomainen rinnastaa puistoissa tapahtuvan toiminnan kuluttajille tarjottavaan palveluun ja soveltaa toimintaan kuluttajapalvelujen turvallisuussäännöksiä.

Puistoleikkipaikkoja turvallisuusmääräykset ovat tiukkoja eikä niissä oteta huomioon Suomen talviolosuhteita. Talvella keinujen alusta jäätyy, mikä on yksi vaaratekijä, jos lapsi putoaa keinusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat