Helsinki haluaa laajentaa Nuuksion kansallis­puistoa

Helsinki haluaa liittää omia virkistysalueitaan osaksi Nuuksion kansallispuistoa.

Sammalta Luukin virkistysalueella Espoossa.

14.11. 11:02

Helsingin kaupunki haluaa liittää omia virkistysalueitaan Espoossa ja Vihdissä osaksi Nuuksion kansallispuistoa. Helsingin virkistysalueet sijaitsevat Nuuksion ympäristössä.

Kaupunki selvittää parhaillaan mahdollisuutta laajentaa näin kansallispuistoaluetta. Tavoitteena on turvata alueiden rikkaat luontoarvot ja sujuvoittaa ylläpitoa.

Asukkaiden näkemyksiä kartoitetaan asiasta nyt Kerrokantasi-kyselyssä.

Helsingin Nuuksioon liitettävät alueet ovat virkistysalueita Espoon Luukissa, Salmessa, Karjakaivossa ja Pirttimäessä. Ne ovat Nuuksion kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Alueet muodostaisivat yhdessä merkittävän ja yhtenäisen kokonaisuuden, Helsingin tiedotteessa todetaan.

Nuuksion kansallispuisto on 5  518 hehtaarin laaja. Helsingin virkistysalueet ovat puolestaan noin 3 000 hehtaarin laajuisella alueella.

Selvityksen on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Nuuksion kansallispuistossa käyntimäärä on vuosittain yli 300 000 ja Helsingin kaupungin omistamilla virkistysalueilla kävijämäärät vaihtelevat 50 000 ja 200 000 kävijän välillä, Luukin ollessa alueista vilkkain.

Mahdollisen laajennuksen myötä Nuuksion kävijäpaine saataisiin hajautettua laajemmalle alueelle ja virkistyskäyttöä pystyttäisiin ohjaamaan nykyistä kestävämmällä tavalla. Tavoitteena olisi myös turvata herkät luontoarvot ja saada alueille yhtenäiset säännöt.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat