Nainen sytytteli miehensä kannabiskasvien valoja: Sai tuomion avunannosta rikokseen

Mies piti kannabisviljelmää kotinsa autotallissa. Hänen avopuolisonsa sai tuomion avunannosta, sillä nainen sammutti viljelmän valoja.

15.11. 10:41 | Päivitetty 15.11. 11:41

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kannabiskasveja autotallissa kasvattaneen pariskunnan törkeästä huumausainerikoksesta.

Poliisi löysi pariskunnan autotallista Vantaalta 47 kannabiskasvia. Syyttäjän mukaan kasveista saatavasta huumausaineesta olisi voinut saada myytäessä noin 17  500–23  500 euroa rahaa.

Avoparin mies tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta vuoden ja yhden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nainen tuomittiin on 30 päivän pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Molemmat kiistivät syyllisyytensä törkeään huumausainerikokseen.

Nainen valitti päätöksestä Helsingin hovioikeuteen, koska hän ei omien sanojensa mukaan ollut osallinen kannabiksen kasvatukseen tai mihinkään muuhunkaan rikosvastuun synnyttävään toimintaan.

Hovioikeus kuitenkin näki asian toisin. Sen mukaan nainen oli auttanut avopuolisoaan kannabiskasvien viljelyssä laittamalla asunnon valot päälle ja pois kasvien vaatimassa tahdissa. Valaistus oli kasvien kasvattamisessa tärkeä ja valojen piti olla päällä 12 tuntia ja sen jälkeen pois päältä 12 tuntia.

Helsingin hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden aiempi päätös oli oikea, sillä naisen menettely ei ollut ainoastaan passiivista avopuolison toiminnan sallimista, vaan se sisälsi myös aktiivisia toimia, jotka ovat edistäneet avomiehen mahdollisuutta kasvattaa kannabiskasveja. Nainen oli ollut myös tietoinen kasvattamon koosta sekä huumausaineen myyntitarkoituksesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat