Suurin osa Helsingin kantakaupungin putkirikoista on saatu korjattua

Ison runkolinjan rikkoutuminen Kalliossa sunnuntaiaamuna aiheutti kantakaupungin alueella useita putkirikkoja. Suurin osa on saatu korjattua ja vedenjakelu palautettu normaaliksi.

Ponnistelut vesivuodon löytämiseksi ja katkaisemiseksi jatkuivat sunnuntai-iltana Hämeentien ja Violankadun kulmassa.

15.11. 18:08

HELSINGISSÄ tapahtui sunnuntaiaamuna ja maanantaina aamupäivällä useita putkirikkoja.

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen (HSY) sunnuntaina julkaiseman tiedotteen mukaan putkirikot aiheutti Kalliossa rikkoutunut runkolinja. Sunnuntaina putkirikkoja oli vahvistettu yhteensä viisi.

Lue lisää: Runko­linja rikkoutui Kalliossa sunnuntaina: Vesi tulvi pitkin kaupunkia, kaduilla sortumia

Maanantaina aamupäivällä putkia hajosi Mikonkadulla Helsingin keskustassa sekä Haagassa Vaakatiellä.

Lue lisää: Helsingissä jo ainakin seitsemän putkirikkoa – Tämä tapauksista tiedetään nyt

HSY lähetti asiasta jatkotiedotteen tiistaina iltapäivällä. Suurin osa rikoista on saatu korjattua ja vedenjakelu on palautettu normaaliksi.

Osastonjohtaja Tommi Rantala kertoo tiedotteessa, että HSY tekee aina putkirikon sattuessa vedenlaadun riskiarvioinnin. Putkirikko korjataan terveysturvallisuus edellä. Tarvittaessa HSY konsultoi terveydensuojeluviranomaisia.

Sunnuntain jälkeen HSY on seurannut tehostetusti veden laatua kantakaupungin alueella. Kaikki saadut analyysitulokset ovat olleet talousveden laatuvaatimusten ja -tavoitteiden mukaisia.

Vesijohtojen seinämistä voi irrota sakkaa veden virtaussuuntien muutosten ja paineenvaihtelujen vuoksi, vaikka veden laatu olisikin todettu normaaliksi.

Jos vesi on ruskeaa tai sameaa, vettä tulee juoksuttaa kaikista hanoista, kunnes se on kirkasta. Jos vesi ei kirkastu 10 minuutin juoksutuksella, HSY pyytää ilmoittamaan asiasta vesihuollon vikapäivystykseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat