”Rumentava” piha on tuomassa uhkasakon omakotitalon omistajille Kauniaisissa

Kauniaisen kaupunki on langettamassa uhkasakon omakotitalon ja tontin omistajalle epäsiistin pihan vuoksi.

Jos kiinteistön omistajat eivät siivoa näitä lavoja pois, napsahtaa heille maksettavaksi 600 euron uhkasakko.

18.11. 9:19

Rojun säilöminen pihalla uhkaa tulla kalliiksi omakotitalon ja tontin kolmelle omistajalle Kauniaisissa.

Puinen omakotitalo Kauniaisissa on herättänyt kaupungin rakennusvalvonnan huomion, sillä talon julkisivun kunnostustyöt ovat kesken ja pihalla on seitsemässä eri kohdassa havaittu erilaista tavaraa. Keskeneräisen kunnostustyön jälkiä valvonta löysi yli 10 kohdassa.

Kauniaisten kaupungin rakennusvalvonta esittää uhkasakkoa omistajille. Uhkasakolla kaupunki haluaa saada omistajat korjaamaan talonsa puutteet ja siivoamaan pihansa.

Raportin mukaan rakennuksen kunto ei täytä maankäyttö- ja rakennuslain vaatimuksia. Tarkastajan mukaan talon ulkoverhouksessa on aukkoja ja parvekkeen kaide on jäänyt kesken.

Huomauttamista löytyi myös pihasta: siellä on varastoituna rakennustarvikkeita, metalli- ja puutavaraa ja muuta sekalaista ”ympäristöä rumentavaa” tavaraa.

Asiaa käsitellään Kauniaisten rakennusvaliokunnassa ensi viikolla.

Kiinteistön omistajille oli lähetetty aiemmin kesällä kehotuskirje korjata puutteet ja siivota piha.

Kehotus ei ollut johtanut tilanteen muuttumiseen, joten omistajille varattiin tilaisuus tulla kuulluksi asian johdosta. Yksi omistajista kertoi kuulemisessa, että hänellä ei ole tosiasiallisesti mahdollisuutta ryhtyä toimenpiteisiin

Tästäkään ei ollut apua, joten seuraavaksi asiaa yritetään hoitaa uhkasakon avulla. Jos esitys menee läpi, velvoitetaan kiinteistön omistajat maksamaan kukin 200 jokaisesta korjattavasta kohdasta. Yhteensä kullekin tulee maksettavaksi 1 200 euron sakot, mikäli mitään ei korjata tai siistitä. Lisäksi heidän maksettavakseen tulee 600 euron tarkastusmaksu.

Lue lisää: Asukas kumoaa rojua jatkuvasti pihalleen Espoossa – Nyt naapuri kertoo, miten rotat sikiävät keskellä roska­painajaista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat