Maineensa kunnioittamista vaatinut mies pahoinpiteli raskaana olevan vaimonsa

Pahoinpitely ja tappamisella uhkailu toi miehelle seitsemän kuukauden tuomion.

19.11. 13:11

mies on tuomittu seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raskaana olleen vaimonsa pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Pahoinpitelyn aikaan aviopari oli edelleen naimisissa, mutta he asuivat erillään. Mies oli tullut naisen kotiin ja kuristanut tätä kaulasta. Hän oli myös vetänyt naista niin, että tämä oli kaatunut maahan. Saadakseen naisen sisälle asuntoon, mies oli vetänyt naista jalasta. Naiselle tuli tämän seurauksena kipua, mustelmia ja hankaumia.

Mies valitti Helsingin käräjäoikeuden aiemmin tekemästä tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, mutta hovioikeus päätti yksimielisesti, ettei käräjäoikeuden aiempaa tuomiota ollut syytä muuttaa.

Hovioikeus katsoi, että pahoinpitelyä koskevan syytteen tueksi oli esitetty riittävä näyttö. Naisen kertomusta tukivat sairaalassa vammoista tehdyt havainnot ja naapurin todistus.

Hovioikeus myös katsoi, että pahoinpitely oli ollut vahingollinen ja vaarallinen, koska nainen oli melko pitkällä raskaana. Teko aiheutti vaaraa myös sikiölle.

Lisäksi hovioikeus katsoi, että naisella oli ollut perusteltu syy pelätä oman henkilökohtaisen turvallisuutensa puolesta. Mies oli puhelinkeskustelussa vaatinut naista kunnioittamaan häntä ja hänen mainettaan.

Hovioikeuden mukaan kunnian ja maineen ylläpitämiseen liittyvät lausumat ovat omiaan korostamaan uhkausten vakavuutta ja lisäämään niiden aiheuttamaa pelkoa.

Lisäksi mies oli puhelinkeskustelussa uhannut naista väkivallalla ja tappamisella: ”Ei ole ensimmäinen tapaus, jossa heitetään alas parvekkeelta ja sanotaan, että hän teki itsemurhan.”

Seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistuksen lisäksi miehen täytyy korvata ex-vaimolleen 600 euroa kivusta ja särystä ja 500 euroa kärsimyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat