Työmaamurrot lisääntyneet tänä syksynä

Poliisille on tehty useita kymmeniä rikosilmoituksia, joissa kohteena ovat olleet työmaat. Työkaluja ja pieniä työkoneita on varastettu myös pysäköidyistä ajoneuvoista.

18.11. 8:06

Työmaamurrot ovat lisääntyneet kuluneen syksyn aikana, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Ilmoituksia on tehty useita kymmeniä.

Poliisin mukaan varkaiden matkaan lähtee kaikkea myyntiin kelpaavaa. Varastetun omaisuuden arvo on vaihdellut tapauskohtaisesti muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

”Työmailta varkaiden matkaan lähtee lähes mitä vaan anastettavissa olevaa ja myyntiin kelpaavaa tavaraa kuten kaapelikeloja, kuparia, työkoneita ja työkaluja”, kertoo rikoskomisario Aleksi Topinoja.

Varkaat ovat ottaneet kohteikseen myös työmailla sijaitsevia työkoneita, joista on varastettu arvokasta elektroniikkaa ja polttoainetta.

Vain osa varkauksista saadaan selvitettyä.

Poliisi kehottaa tekemään ilmoituksen mahdollisimman nopeasti varkauden tultua ilmi. Myös työkalujen merkki- ja mallitietojen sekä valmistenumeroiden ylöskirjaamista suositellaan.

”Työmaat tulisi jättää työpäivien jälkeen sellaiseen kuntoon, etteivät ne houkuta alueille varkaita. Arvo-omaisuus tulisi aina laittaa mahdollisuuksien mukaan turvaan hyvin lukittujen tilojen sisään”, Topinoja muistuttaa.

Poliisin mukaan myös kameravalvontaa kannattaa harkita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat