Postinjakajan murhasta epäilty vangittiin: Miehellä on rikollinen tausta

Poliisi tutkii tapausta murhana ja pyytää havaintoja Myyrmäen ja Kaivokselan alueelta torstain vastaiselta yöltä.

21.11. 10:23 | Päivitetty 21.11. 12:02

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut Vantaan Myyrmäessä torstain vastaisena yönä tapahtuneesta väkivallanteosta epäillyn henkilön.

Pahoinpitelyn kohteena oli postinjakaja, joka kuoli lauantaina saamiinsa vammoihin. Vangittua henkilöä epäillään todennäköisin syin murhasta.

Rikoskomisario Tero Tyynelä Ita-Uudenmaan poliisista kertoo tiedotteessa, että poliisi otti epäillyn henkilön kiinni tapahtumayönä.

Epäilty on vuonna 1999 syntynyt mies, jolla on entuudestaan rikostuomioita.

Hän sai viime toukokuussa Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä ryöstöstä runsaan kahden vuoden vankeustuomion. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen, joten se ei ole lainvoimainen.

Tuomion mukaan epäilty pyysi hänelle entuudestaan tuntemattomalta henkilöltä tupakkaa heinäkuussa 2019 Helsingin Alppipuistossa. Uhrin kieltäydyttyä epäilty kaatoi tämän maahan, piti yhdellä kädellä kiinni uhrin kurkusta ja uhkasi tätä laittamalla hänen kaulalleen nyrkkirautaveitsen.

Uhri yritti soittaa hätäkeskukseen, jolloin epäilty käski heittämään kännykän pois ja antamaan tupakat hänelle. Uhri totteli, ja epäilty mies haki maahan heitetyn puhelimen suojakuoresta muun muassa uhrin henkilökortin sekä pankkikortin. Varastettua omaisuutta ei ole löytynyt.

Tuomion mukaan epäilty oli tapahtuma-aikaan nauttinut alkoholia mutta hän muisti tapahtumat selkeästi.

Poliisi pyytää havaintoja torstain vastaiselta aamuyöltä Myyrmäen ja Kaivokselan alueilta, erityisesti Myyrmäentieltä. Poliisi kertoo olevansa erityisen kiinnostunut alueella liikkuneesta, täysin mustiin pukeutuneesta miehestä.

Kaikki tapahtumaan liittyvät vihjeet pyydämme ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai poliisin numeroon 050 399 9026.

Oikaisu 21.11. klo 10.30 : Murhasta epäillyn vangitsi käräjäoikeus, ei poliisi, kuten jutussa alun perin virheellisesti kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat