Kruunusiltojen rakennustyö laajenee Laajasalossa: Työvaihe aiheuttaa meteliä

Liikkumisreitit muuttuvat Laajasalossa, kun Kruunusiltojen raitiotöiden rakennustyöt alkavat Koirasaarentien itäpäässä.

Havainnekuvassa raitiovaunu kulkee valmiilla Kruunusillalla.

21.11. 14:33

Kruunusiltojen raitiotien rakennustyöt laajenevat Laajasalossa, mikä tuo muutoksia liikkumisreitteihin, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Marras–joulukuussa Koirasaarentien itäpäässä käydään rakennustöihin. Katujärjestelyt muuttuvat. Lisäksi samalla uusitaan viemäreitä, vesijohtoja sekä sähkö- ja telekaapeleita.

Laajasalontielle rakentaminen etenee aikaisintaan ensi keväänä.

Rakennustyöt valmistuvat Laajasalossa pääosin vuonna 2025, ja raitiotien matkustajaliikenne on tavoitteena aloittaa vuonna 2027.

Kruunusiltojen raitiotien työmaata esitellään myös Twitterissä kartan kera.

Ollinraition ja Ilomäentien kautta Reposalmentielle kiertävästä raitiotiestä ei ole rakentamispäätöstä, mutta kaupunki tekee alueen tulevaisuuden katurakentamisen niin, että raitiotie on mahdollista rakentaa myöhemmin, tiedotteessa kerrotaan.

Rakennustyöt synnyttävät melua, mutta töitä keskitetään pääasiassa arkipäiviin ajalle 7–18. Noina aikoina tehdään meluisimmat työt. Toisinaan töitä tehdään kuitenkin myös kello 22:een asti ja viikonloppuisin.

Reiteistä kerrotaan Kruunusillat-raitiotien verkkosivuilla ja Facebookissa.

Koirasaarentien itäpäässä kaadetaan puita, jotta Koirasaarentietä voidaan leventää ja rakentaa uusia risteyksiä. Raitiotien varrelle istutetaan kuitenkin runsaasti uusia puita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat